Universitetet i Tromsø ville ha flere søkere til to dekanjobbere, men utvidet søknadsfrist hjalp ikke mye, på den ene stillingen tvert om: På juss gikk det fra 2 til 1 søker. Foto: Lars Åke Andersen

Utvidet frist hjalp lite for nye lederjobber i Tromsø

UiT Norges arktiske universitet ville ha flere søkere på to dekanjobber, men endte med færre på en av to søkerlister etter utvidet søknadsfrist.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle seks fakultetene ved UiT Norges arktiske universitet skal ha nye dekaner fra 1. januar 2018, og det var søknadsfrist 4. september på alle seks. I oktober ansatte universitetsstyret fire av dekanene, men to av jobbene ble lyst ut på nytt med søknadsfrist 1. og 2. november.

Det er stillingene som dekan ved Det juridiske fakultet og Det helsevitenskapelige fakultet som ble lyst ut en gang til.

— Dels som følge av at søkere har trukket seg, og dels som følge av de vurderinger tilsettingsutvalget har gjort, har vi valgt å åpne for nye søkere på to av dekanstillingene, på Det juridiske fakultet og på Det helsevitenskapelige fakultet, sa fungerende universitetsdirektør, Jørgen Fossland, til Khrono da det ble besluttet å gjøre en ny utlysning.

Les også: Lyser ut to av dekanstillingene på nytt

Færre søkere enn sist

Ved forrige ulysningsrunde søkte det to interne professorer på dekanstillingen på jus. Ved denne utlysningen har de ikke søkt på ny.

Eneste søker denne gang er Lena Bendiksen (45), professor på UiT. Bendiksen er i dag professor på Det juridiske fakultet og har sitt fagområde knyttet til blant annet barnerett. Hun har tatt hele sin utdannelse ved UiT, både cand. jur og doktorgraden er tatt på UiT. I 2007 ble hun førstemanuensis ved UiT og i 2013 ble hun professor.

De to som stod som var søkere sist, men som ikke har søkt igjen, er også interne kandidater, professor Tore Henriksen og professor Gunnar Eriksen.

Litt flere til helsedekan-stillingen

Også til dekanjobben ved Det helsevitenskapelige fakultet var det opprinnelig få søkere, to offentlige og en som var unntatt offentlighet.

I denne runden er det kommet to søkere til, så nå er det fire åpne kandidater og en som er unntatt offentlighet.

De to åpne søkerne i første runde var professor og prodekan Geir F. Lorem ved fakultetet og professor Vinjar Fønnebø ved Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin ved UiT.

Fønnebø har opprettholdt sin søknad, mens Lorem har trukket sin søknad. I tillegg har denne gangen instituttleder Gunnar Leivseth (65) søkt, det har også instituttleder Thrina Loennechen (65) gjort, og dessuten Gunbjørg Svineng (49), som er konstituert instituttleder. I tillegg er det en mannlig søker som er unntatt offentlighet.

To dekaner fortsetter

De fire dekanene som ble ansatt i oktober var Bjørn Solvang, Sonni Olsen, Kathrine Tveiterås og Arne Smalås.

To av dem er dekaner i dag og har søkt på jobbene de sitter i. Det er Bjørn Solvang, som fortsetter som dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT-fakultetet) i Narvik. Også dekan Sonni Olsen ved Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning (HSL-fakultetet) får jobben hun har per i dag. Hun var eneste søker til jobben.

Ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi går dekanjobben til Kathrine Tveiterås, som er instituttleder ved Norges Fiskerihøgskole. Dagens dekan, Edel Elvevoll, har ikke søkt.

Are Smalås har fått jobben som dekan ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi. Han er i professor i kjemi og leder av Norwegian Structural Biology Centre ved UiT.

Dagens dekan ved dette fakultetet, Morten Hald, var ikke en av søkerne.

Husebekk fornøyd med de fire

— Jeg er svært fornøyd med å få på plass så godt kvalifiserte kandidater til stillingene. I disse fire får UiT utviklingsorienterte og engasjerte dekaner som skal videreutvikle og lede fakultetenes forsknings-, utdannings-, innovasjons- og formidlingsvirksomhet i tråd med UiTs mål og strategier, sa rektor Anne Husebekk i en pressemelding.

Dekaner tilsettes på åremål for en periode på fire år, med mulighet for tilsetting i ytterligere to fireårsperioder. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS