Huddersfield vant utdanningspris

Publisert - Sist oppdatert

Norges musikkhøgskole var i finalen, men britisk universitet vant pris.

Norges musikkhøgskole var en av 27 finalister for Higher Education Academy’s Global Teaching Excellence Award, som ble delt ut i London 4. september.

Vinneren ble University of Huddersfield i Storbritannia. Juryen sier at universitetet får prisen for universitetsledelsens innsats og energi i satsing på undervisning, og for sin suksess med å utvikle selvstendig læring blant studenter.

Les også: Musikkhøgskolen i finale for internasjonal pris

— Vi er veldig glade for den store interessen for den første Global Teaching Excellence Award, og jeg vil gratulere alle finalistene, og jurymedlemmene for deres grundige arbeid, sier Stephanie Marshall, som leder Higher Ecucation Academy.

— Målet til Higher Education Academy (HEA) er å forbedre læringsutbytte ved å øke statusen og kvaliteten på undervisningen i høyere utdanning. Prisen bidrar til dette ved å sette søkelyset på fremragende praksis, der den måtte finnes verden over, sier hun til HEAs nettside.

Av finalistene var Norges musikkhøgskole eneste skandinaviske og i selskap med universiteter fra Storbritannia, Australia, Nederland, Hongkong, Sør-Afrika, Canada og Sveits.