Studentene vil bli på Chateau Neuf

I 2015 ville studentene flytte fra Chateau Neuf. Nå vil de bli.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Diskusjonen om hvorvidt Det norske studentersamfund (DNS) skal flytte fra Chateau Neuf har gått lenge. I 2015 var det solid flertall for å se på muligheten om å flytte. 

I innkallingen til medlemsmøtet for DNS 1. mars, kommer fram at styret foreslår å beholde Chateau Neuf som studentenes hus, ifølge Universitas.

Chateau Neuf like egnet

Studentavisa skriver at det i innkallingen står: «Etter mye arbeid lagt inn av komiteen og andre, tyder mye til at dette bygget, og andre mulige bygg, ikke egner seg like godt som Chateau Neuf til å være studentenes kulturhus».

Les også: Ja til flytting fra Chateau Neuf i Oslo

Lokalene som ble vurdert var i hovedsak i St. Olavs gate 32. I september 2015 var flere med bakgrunn fra Studentersamfundet på Chateau Neuf på befaring på denne adressen.

Økonomiske problemer

Hovedargumentet for å flytte fra den gamle bygningen på Majorstuen har vært at organisasjonen har lidd under store økonomiske problemer de siste årene.

Utgifter til drift og vedlikehold av den store bygningsmassen skal være blant hovedårsakene.

Les også: Planer om nytt studenthus

Den endelige avgjørelsen tas på medlemsmøtet onsdag 1. mars.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS