Simula og HiOA lager senter for digitalisering
Simulasenteret på Fornebu og Høgskolen i Oslo og Akershus skal etablere et forsknings- og utdanningsmiljø for digitalsiering. Senteret skal ha tilhold på høgskolen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Simula Research Laboratory og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) går sammen om et nytt utdannings- og forskningssenter for digitalisering.
— Vi tar ansvar for å møte endringene i samfunnets behov, sier rektor ved HiOA Curt Rice.
— Dette er veldig inspirerende, sier Kyrre Lekve. Han er viseadministrerende direktør i Simula.
— Det er kanskje lett å se at Simula har kvaliteter å tilby HiOA, men hva har HiOA å tilby dere?
— Gjennom dette senteret får vi tilgang til et stort og bredt studiemiljø, mange fremtidige forskere og medarbeidere, og ikke minst muligheter til å utvikle ny forskning, svarer Lekve.
Gjennom dette senteret får vi tilgang til et stort og bredt studiemiljø, mange fremtidige forskere og medarbeidere, og ikke minst muligheter til å utvikle ny forskning.
Kyrre Lekve
Vi er inne i en tid der samfunnet skriker etter høy IKT-kompetanse, og det er stort behov for å koble slik kompetanse opp mot arbeids- og næringsliv.
Curt Rice
Viktig for it-basert næringsliv
I tillegg trekker Lekve fram at det fra Simula på Fornebu og fram til HiOA i Pilestredet er et nesten et sammenhengende belte av teknologi-arbeidsplasser.
— Disse bedriftene og dette næringslivet har i dag ingen universitets- og høgskoleinstitusjon som betjener dem godt nok, sier Lekve og legger til:
— Universitetet i Oslo er helt fabelaktige på vitenskapsbiten innenfor dette feltet, men her skal vi og HiOA i samarbeid utvikle noe som er nærmere det anvendte, samtidig som det vi skal gjøre absolutt skal være på det høyt internasjonalt forskningsnivå.
Ny doktorgrad
Senteret vil være tilknyttet Fakultet for teknologi, kunst og design på HiOA, som allerede utdanner ingeniører innenfor it på bachelor- og masternivå.
Rektor på HiOA, Curt Rice, beskriver at målet med senteret er å levere flere høyt kvalifiserte kandidater på bachelor-, master- og nå også doktorgradsnivå, innenfor blant annet kunstig intelligens, cybersikkerhet, big data.
— Doktorgraden det her er snakk om er ennå ikke på plass, når skal senteret på lufta?
— Den konkrete planen for realiseringen av senteret er ikke ferdig lagt, svarer Lekve, men legger til:
— Det er klart at Simula og HiOA til sammen med sine ressurser raskt vil kunne dekke opp de faglige kravene som skal til for å få et doktorgradsprogram akkreditert, så det blir ingen stor utfordring.
Mye praktisk gjenstår
Vi spør både Kyrre Lekve og Curt Rice om hva senteret skal koste og hvem som skal betale regningen, men begge to uttaler at det er mye som skal avklares før man kan svare på når og hvordan senteret skal på lufta.
— Vi annonserer onsdag 12. oktober at vi inngår en avtale med Simula for å jobbe videre mot etablering av senteret og et doktorgradsprogram. Mye arbeid gjenstår og detaljer utover det er ikke tilstrekkelig forankra til å gå ut med nå, poengterer Rice til Khrono.
Rice trekker også fram at denne uka har de fokus på det faglige og de mulighetene som HiOA får gjennom et samarbeid med Simula, et av Norges ledende forskningsinstitutter, men trekker også fram samfunnets behov:
— Vi er inne i en tid der samfunnet skriker etter høy IKT-kompetanse, og det er stort behov for å koble slik kompetanse opp mot arbeids- og næringsliv, sier rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Curt Rice.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!