Høgskolestyrets siste møte i 2013

Langtidsplan og budsjett 2014-2016 og nytt senter for oppdragsforskning sto på dagsorden på HiOAs styremøte 4. desember. I cover it live-lenken under kan du lese Khronos direkte dekning av møtet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til sakene som er nevnt over kreerte også styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) tre doktorander til graden Ph.D: Ida Drange, Joakim Caspersen og Marita Nordhaug.

Styret vedtok også sammenslåing av Institutt for farmasi og bioingeniørfag og Institutt for radiografi og tannteknikk ved Fakultet for Helsefag (HF), og endring av retningslinjer for opptak ved HiOA på grunnlag av realkompetanse, blant annet.

Debatt om nytt senter og premisser

Saken om det nye senteret der AFI og NOVA skal samles og som får navnet Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) fra 1. januar 2014, medførte en del debatt i styret. Premisser for ansettelse av senterleder, lønnsforhold, styrerepresentasjon og økonomi var noen av sakene som ble diskutert. 

Det var forskningsdirektør Christen Krogh som la saken fram for styret. Den løpende debatten kan du lese i direktefeltet under fra kl 10.42-kl.12.07.

Høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø var syk, så det var assisterende direktør Torbjørn Eeg Larsen som la fram administrasjonens forslag til budsjett for 2014, samt langtidsplan 2014-2016. Budsjett- og plandebatten handlet en del om hvor realistiske ambisjonene var for en dobling av publiseringspoeng og strategisk campusutvikling. I tillegg til dette var det diskusjon om økte midler til Khrono i 2014. Budsjettet med påplusning utifra administrasjonens innstilinng til Khrono ble enstemmig vedtatt. Budsjett- og plandiskusjonene kan du lese i den løpende dekningen under her fra kl.09.09 til 10.25.

Protokolltilførsel om karaktersaken

Styremedlem Ragnar Audunson varslet en protokolltilførsel under godkjenning av møtebok for styremøtet 22.oktober og styrets «fortsettelsesmøte» 19.november. Han kritiserte styrets uheldige behandling av karaktersaken i den pågående varslingssaken ved HiOA. Audunsons innlegg kan du lese under i den løpende dekningen kl. 12.27.

 

Fullstendig dagsorden for HiOAs siste styremøte i 2013 finner du her.

Saksdokumentene som er lagt ut på forhånd ligger her. 

Direktedekning i Khrono

Under finner du Khronos løpende rapportering fra møtet fra 9.00 til 12.36. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS