Fornøyd med KrF og Venstre

Rektor Pål A. Pedersen er glad for forslag om mer til nye universiteter.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Krf og Venstre har de siste dagene lagt frem sine alternative statsbudsjetter for 2016. Begge partiene har foreslått tiltak som vil styrke høyere utdanning og forskning, og de har en tydelig profil mot de nye universitetene.

Rektor ved Universitetet i Nordland (UiN) Pål A. Pedersen, sier i en pressemelding at han synes forslagene fra de to partiene er gode og spennende.

— KrF skriver i sitt alternative statsbudsjett at «Nye universiteter og statlige høgskoler har ikke fått det løftet de behøver, og KrF foreslår å bevilge 50 mill. kroner til flere rekrutteringsstillinger ved den nye Høgskolen i Sørøst-Norge, Høgskolen i Oslo og Akershus, Nord universitet, UiA, og UiS, forteller Pedersen og legger til:

— Venstre har en rekke positive tiltak i sitt alternative budsjett, herunder 2250 nye studieplasser, økt - basisbevilgning til UH-sektoren og 312 nye stipendiatstillinger, hvorav 100 forbeholdes Universitet iA, UiS og UiN.

Pedersen er også glad for støtte til flere stipendiater:

— Det er gledelig at KrF og Venstre foreslår en styrking av de nye universitetene med en tydelig øremerking av stipendiatstillinger, og at Venstre i tillegg legger opp til flere studieplasser» - sier Pedersen, i følge pressemeldingen.  

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS