Nord universitet i Bodø, campus. Foto: Paul S. Amundsen
Nord universitet i Bodø, campus. Foto: Paul S. Amundsen

Campus er åpnet igjen: Lekkasje av giftig gass på Nord universitet

Nord. Ingen skal være kommet alvorlig til skade.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken ble oppdatert kl. 15.15.

Organisasjonssjef ved Nord universitet, Arne Brinchmann, opplyser Khrono kl. 15.00 om at campuset nå er åpnet og at situasjonen er under kontroll.

Han forteller at det muligens var en spesialventilasjon som ikke fungerte som den skulle, og at ansatte reagerte kjapt da de kjente en uvanlig lukt.

— Vi hadde ikke kontroll på hvor luften kunne havne. Derfor evakulerte vi hele campuset, sier Brinchmann til Khrono.

— Det har vært helsepersonell her fra nødetaten og gitt informasjon til dem som ble mer eksponert for gassen. De vet nå hva de skal passe på, sier han.

Tidligere i ettermiddag meldte politiet i Nordland på twitter om lekkasje av en giftig gass inne på et laboratorium ved Nord universitet i Bodø.

Bodø-politiet skrev på Twitter at labratoriumet er evakuert og at alle som var eksponert er gjort rede for. Det er ikke melding om alvorlig skadde personer og nødetatene har ankommet stedet.

Bodø Nu skriver at brannvesenet rykket ut til Nord universitet ved 13:45-tiden i dag etter at det hadde begynt å lekke gass inne på et labratorium. Politiet melder på Twitter klokken 14:15 at gassen er giftig.

— Vi har en liten situasjon med et avtrekksskap på en lab som har sluttet å virke. Det medførte at noe gass trakk ut i labben. Alt er under kontroll, sier Tom Roar Henriksen, rådgiver på eiendomsavdelingen på Nord universitet til Bodø Nu.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS