Kortnytt

«Bidrar ikke med penger til at UiS blir filial av Bergen»

Publisert

(1)Universitetsfondet i Rogaland vil støtte et eventuelt medisinstudium ved Universitetet i Stavanger med penger. Men bare dersom studiet får gradsrett.

— Det vil være et sterkt argument opp mot regjeringen og Stortinget at regionen har samlet inn midler selv, som utløses hvis regjeringen tar riktig beslutning. Jeg håper og tror at de som kan bidra i regionen ikke lar denne muligheten gå fra seg, sier lederen av fondet, Atle Simonsen, til Stavanger Aftenblad.

Universitetsfondet i Rogaland AS ble etablert i år 2000 for å arbeide for at Høgskolen i Stavanger skulle oppnå status som universitet. Universitet kom på plass i 2004. I etterkant har fondet støttet undervisning, forskning og bygg innen høyere utdanning i Rogaland, primært ved UiS.

(2)Aftenbladet skriver at UiS vil kunne trenge flere titalls millioner kroner i tillegg til statlig finansiering for å starte opp. Universitetsfondet ønsker å samle inn de midlene som trengs og er klar til å bidra selv.

— Betingelsen for at vi gir penger til nytt medisinstudium på UiS er at universitetet får gradsrett og et selvstendig studium. Vi vil ikke bidra med regionenes midler for at UiS skal bli en filial av Bergen, sier Simonsen.

(Tor Arne Fanghol / Khrono)

Powered by Labrador CMS