Forskerstillingen

BI-professor frykter for oppdragsforskningen etter endringer i stillingstruktur

Handelshøyskolen BI har gått bort fra rene forskerstillinger. Det kan få konsekvenser, mener professor.

Professor Christine Myrvang er bekymret for konsekvensene av at Handelshøyskolen BI har faset ut den rene forskerstillingen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christine Myrvang gikk i fjor fra en forsker I-stilling til å nå være professor ved Handelshøyskolen BI.

Det henger sammen med at BI nå har faset ut de tidligere rene forskerstillingene. Nå er alle de vitenskapelige ansatte førstemananuensiser eller professorer med undervisningsplikt.

Tror det vil bli færre eksternfinansierte prosjekter

Myrvang sitt fagmiljø i økonomisk historie har i åresvis drevet med oppdragsforskning på blant annet næringslivshistorie. Nå frykter hun at mangelen på rene forskerstillinger vil sette en stopper for slike oppdrag fremover, skriver Forskerforum.

— Vi har hatt store bedriftshistoriske prosjekter og da har forskerstillingen vært sentral og gitt stor fleksibilitet. For BIs del, så tror jeg at det gir færre muligheter for historiske prosjekter, som vi har hatt i flere tiår nå, sier Myrvang til Forskerforum.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Videre tror Myrvang også at historiemiljøet ved BI vil svekkes av at denne stillingskategorien forsvinner.

Trenger flere undervisere

Prorektor ved BI, Hilde Bjørnland, sier til Forskerforum at årsaken til at de har faset ut de rene forskerstillingene, er behovet for flere undervisere og at forskningen skal komme studentene til gode.

— Det er et poeng fra BIs side at all forskning skal være relevant med hensyn til å oppfylle institusjonens strategiske forskningsambisjoner. Alle eksternfinansierte bidrag av en viss størrelse er velkommen til å skulle inngå i en slik satsning. Det er også et viktig at forskningen skal kunne omsettes i BIs undervisning, sier Bjørnland til Forskerforum.

Powered by Labrador CMS