Kortnytt

BI og Simula inngår samarbeid

Handelshøyskolen BI og Simula Resarch Laboratory skal sammen jobbe med etableringen av et nytt senter innen datavitenskap. Målet er å koble statistisk metode med maskinlæring.

Dette innebærer blant annet at det ved BI i Nydalen vil opprettes et forskningssenter, og at BI skal rekruttere forskere med bakgrunn innen statistikk og informatikk. Senteret vil også samarbeide med andre partnere i næringslivet og ved forskningsinstitusjoner, heter det i en pressemelding.

Simula-direktør Aslak Tveito.
Simula-direktør Aslak Tveito.

Simula, et forskningsinstitutt og selskap eid av Kunnskapsdepartementet, samarbeider i dag også med flere andre høyere utdannings-institusjoner. Simula vil koble sin ekspertise innen datavitenskap og datamodellering, med BIs kompetanse innen for eksempel økonomisk statistikk.

— Samarbeidsprosjektet med BI gjør finans og samfunnsøkonomi til nye og spennende forskningsområder for Simula. Implikasjonene av koronapandemien på global og nasjonal økonomi illustrerer viktigheten av kvantitativ analyse og beregning av høy kvalitet på disse områdene, sier Aslak Tveito, professor og administrerende direktør i Simula, i en pressemelding.

Avtalen gjelder i første omgang for fire år, men innebærer en intensjon om ytterligere forlengelse.

(Torkjell Trædal / Khrono)

Powered by Labrador CMS