KÅRING
BI klatrer mens NHH står på stedet hvil i europeisk kåring
Financial Times årlige kåring av Europas beste handelshøgskoler er publisert for tjuende år på rad.
Financial Times kårer hvert åres Europas beste handelshøgskole. Resultatet fra disse er basert på en rekke kåringer i løpet av året, blant annet EMBA-masterprogrammer slik Khrono skrev om i oktober. Det er også fire andre kåringer.
Alle delrangeringene beregnes ut fra en rekke forskjellige indikatorer med lønn og lønnsvekst hos tidligere studenter som de viktigste kriteriene, i tillegg til blant annet karriereutvikling, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt grad av internasjonalisering i organisasjonen og blant studentene.
I år har BI kommet på 39. plass og Norges Handelshøyskole (NHH) på 45. plass. BI klatrer ni plasser fra fjoråret, mens NHH står på stedet hvil.
Av de nordiske landene er det kun Sverige som er lenger opp på listen, med Stockholm School of Business på 23.plass. Dermed tar de to norske institusjonene henholdsvis sølv og bronse i Norden-sammenheng.
Sverige har tre institusjoner på listen, mens Danmark kun skilter med én, Copenhagen Business School, som havner på 47.plass.
Finland er på 50. plass med Aalto University, mens nummer to og tre fra Sverige er på 70. plass og 83. plass.
— Viktig for oss
— Denne rangeringen viser at BI-studenter kan være sikre på at de får en av de beste handelshøyskole-utdannelsene i Europa. Rangeringen er viktig for oss for å tiltrekke oss de dyktigste studentene og de beste forskerne og foreleserne, og gir oss motivasjon til å kontinuerlig utvikle utdanningsprogrammene våre og heve konkurranseevnen vår i et internasjonalt utdanningsmarked i stor endring, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI i en pressemelding.
Prorektor for utdanning ved Norges Handelshøyskole, Stig Tenold, konstaterer at de ligger i toppsjiktet:
— Samlerangeringen bekrefter at NHH er blant Europas beste handelshøyskoler. Som alltid har vi ambisjoner om å klatre, og vi skal fortsette å jobbe aktivt for å styrke vår posisjon ytterligere, sier han.
Én institusjon klatret 24 plasser
For femte år på rad er det en fransk institusjon som topper lista: Hec Paris. Den ble grunnlagt i 1881, og har avdeling både i Paris i Frankrike og i Doha, Qatars hovedstad. Ifølge Financial Times er institusjonen på topp delvis på grunn av høye alumni-lønninger og at den ligger helt på topp i kåringen «Masters in Management».
Bologna Business School har klatret hele 24 plasser fra i fjor. I år er skolen på 66. plass i år, mot 90. plass i fjor.
Endringslogg 4. desember kl. 12.01: Oppdatert med kommentar fra Norges Handelshøyskole.
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år