smitteverntiltak
Åpner opp universiteter og høgskoler i Oslo-området
De ekstraordinære tiltakene som ble innført for Oslo-regionen gjelder kun til og med 17. februar.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det kom fram på dagens pressekonferanse om korona.
Regjeringen opphever tiltaksnivåene for østlandskommunene, og dermed kan kommunene gå tilbake til egne lokale tiltak, og kun følge de øvrige nasjonale tiltakene.
Dette betyr at studenter i Olso-regionen kan dra på lesesaler og campus fra torsdag av.
Fredrikstad og Hvaler har bedt om at ringtiltakene forlenges til fredag for å få nok tid til å vurdere egne tiltak, og studenter her kan tidligst komme tilbake på fredag.
Mange har den siste tiden bedt om at det blir mulig for studentene å komme tilbake til studiestedene sine. De har ment det er merkelig at bibliotekene fikk holde åpent, når lesesaler måtte være stengt.
Klar fra torsdag av
— Dette er gledelig. I en situasjon hvor regjeringen åpner for reiser på vinterferier, og vi vet at mange har bestilt utenlandsreiser, er vi glad for at det også er en åpning for våre studenter. Vi tar ansvaret svært alvorlig, og skal sørge for godt smittevern, og vet at våre studenter er veldig pliktoppfyllende, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, til Khrono.
— Dette er viktig for studentene. De har savnet lesesalene veldig, og har hatt mangel på fasiliteter. Vi skal være klare fra torsdag morgen av, sier han.
— Ja, hvordan vil dere legge til rette?
— Vi vil rett og slett gjøre biblioteker og lesesaler tilgjengelige, på samme måte som tidligere, og setter i gang med booking-system og sørger for at smitteverntiltak er på plass, sier han.
— Så da blir det som det var før disse ekstraordinære tiltakene kom?
— Ja. Vi har en del studenter i praksis, ferdighetstrening og på lab. Vi får se hvor langt vi vil gå forøvrig, men i første omgang åpner vi biblioteker og lesesaler, sier han.
Håper man ikke må stenge igjen
Nestleder i Norsk studentorganisasjon, Felipe F. Garcia sier til Khrono at han forventer at dette betyr at studenter faktisk får komme tilbake på campus så fort som mulig.
— Vi skulle gjerne sett at campus åpnet mye tidligere, og at studentene fikk anledning til å bruke læringsarealene, på en smittevernfaglig trygg måte, sier han.
— Hva håper du man nå gjør for å forhindre at campusene igjen stenger?
— Jeg håper at regjeringen i samarbeid med utdanningsinstitusjonene gir den støtten og de ressursene som trengs for at de kan fortsette å overholde smitteverntiltakene — slik at campus forblir åpent, sier han.
Fortsatt strenge tiltak i Vestland
I Bergen og omegn er lesesaler og biblioteker ved universitetene og høgskolene fortsatt stengt. Den nasjonale strenge smitteforskriften gjelder her i utgangspunktet til og med mandag 22. februar.
— I slutten av uken vil vi vurdere om tiltakene blir videreført, sa byråd Beate Husa i en pressekonferanse tirsdag.
Oppmykning i Trondheim
Det ble vedtatt en ny koronaforskrift i formannskapet i Trondheim, tirsdag.
Etter at det forrige onsdag ble vedtatt ny forskrift, og innført strengere koronatiltak, foreslo kommunedirektør Morten Wolden nye lettere tiltak denne uka.
Forskriften erstatter midlertidig forskrift vedtatt av formannskapet 10.02.21 og trer i kraft fra klokken 16.00 tirsdag og gjelder til og med 03.03.21, skriver Adresseavisen.
Formannskapet vedtok å ikke videreføre både påbud om hjemmekontor og «tiltak ved utdannings og opplæringsvirksomheter».
Campus ved NTNU i Trondheim åpner igjen for studenter fra onsdag 17. februar. Da kan studneter igjen bruke lesesaler, grupperom og andre fellesarealer.
Nyeste artikler
Forskaren vaks opp i Israel. No veit han ikkje om han vil reisa tilbake
Nordisk Østforum legger ned. Forskere vil ikke lenger skrive skandinavisk
Khronos store julequiz
Fagskoledebattens blindsoner — mer enn ren kvalifisering for arbeidslivet
Frykter for kurstilbudet. Blir det svekket, kan det bli flere tomme studieplasser
Mest lest
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut