Over 1000 skoleelever på høgskolebesøk

Torsdag 13. mars åpnet HiOA dørene sine for over tusen elever fra Oslo-området. Potensielle HIOA-studenter smakte på det å være student.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye helsebygget  i Pilestredet 32 (P32) er godt pyntet med gule ballonger og store plakater. Studentambassadørerene står utenfor bygget og er klar til å betjene besøkende med varm sjokolade og boller.

Kantina i bygget er gjort om til et utdanningstorg med representanter fra de ulike studietilbudene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Flere klasserom gjort klar for å ønske besøkende velkommen til. Her holdes det mange miniforelesninger ut dagen fra forskjellige studier.

Fornøyd med dagen

Prorektor for utdanning på HiOA, Olgunn Ransedokken, fulgte nøye med på de åpne aktivitetene torsdag.

— Som jeg skriver i rektoratbloggen, dette var flott. En stor honnør til tilsatte og studenter som stod på og gjorde en kjempeinnsats for å promotere studiene våre og høgskolen vår på en så fin måte. De var veldig synlige i sine gule T-skjorter eller med navneskilt med utdanning på. Og bare blide ansikter over alt, forteller Ransedokken.

Hun legger vekt på at det er flott å ha et slikt fellesarrangement med mange ulike aktiviteter ulike steder i det nye helsefagbygget.

— Det nye helsefagbygget ble for første gang tatt i bruk som hjerte for aktivitetene på Åpen dag. Fornøyd? 

— Rektoratet er veldig fornøyde med slik dette fungerte i P32. Dette er en form vi kan utvikle videre, sier Ransedokken.

Får smake på HiOA

Foran standen til elektroingeniørutdanningen møter Khrono tre klassekamerater fra Tyrifjord Videregående Skole utenfor Hønefoss. Tonje Kristine Korsmo (18) (nummer to fra venstre, bildet under) er usikker på hva hun skal studere.

Korsmo har kommet til HiOA for å finne ut om hun vil bli sykepleier eller bioingeniør.

— Jeg klarer ikke å bestemme meg for hva jeg vil studere, men etter å ha vært her på åpen dag har jeg ihvertfall fått et bedre innblikk i hva de to utdanningene inneholder, sier hun.

Både Korsmo og medelevene Karinya Vega (18) og William Nicholas Tourniaie (18) (1. og 2. f.h. bildet over) liker seg godt på åpen dag hos HiOA.

— Det er veldig fint å være her fordi man får muligheten til å finne mer ut studiet og hva det går ut på. Det er også lettere å snakke med de som faktisk er student og går de på utdanningene jeg vurderer, sier Vega.

Studentambassadører

Det er studentambassadør Alexander Blix (26) (til venstre, bildet over) som svarer på spørsmål avgangselevene stiller om ingeniørstudiet på HiOA. Han er selv ingeniørstudent og sitter på mye kunnskap om det å være student. Ifølge Blix er det fagene matematikk og fysikk som skremmer mange avgangselever vekk fra ingeniørstudier.

— Det er mange som er skeptisk til matten og frykter at de ikke klarer det. Jeg får veldig mye spørsmål om hvor mye matte det er og hvor vanskelig det er, sier han og legger til:

— Men det er likevel veldig stor engasjement og interesse for studiet. Noe som er veldig positivt er at det i år har vært spesielt mange jenter som har vært på standen vår. Siden vi er 50 gutter og sju jenter i klassen, er det veldig bra at flere jenter engasjerer seg i ingeniørstudier, sier Blix.

Ledere også på bakken

Ved standen til Økonomi og Administrasjon innerst inne på utdanningstorget møter vi Trine Ellekjær (bildet under), leder ved Institutt for Økonomi og Administrasjon. Hun står på stand sammen med studentene for å svare på spørsmålene avgangselevene stiller.

— Jeg synes det er veldig viktig at vi ledere også er på disse arrangementene. Da får vi snakket med potensielle søkere til studiene, og får et inntrykk av hva de lurer mest på og hva de synes om studietilbudene, sier Ellekjær. Hun møter opp til åpen dag hvert år og er kjempefornøyd med innsatsen til avgangselevene ved økonomistudiet.

På standen ved siden av står Knut Boge, studieleder for Facility Management. Han er også møtt opp på åpen dag for å svare på spørsmålene fra avgangselevene.

— Jeg går rundt og snakker med de som er interessert i å søke til studiene her. Spørsmålene de stiller oss forteller veldig mye om hvordan de ser på studiet, og gir oss veldig viktig informasjon, sier han.

Over 1000 elever

Prosjektleder for Åpen dag, Asta Kristiansen, forteller at HiOA torsdag hadde besøk av over tusen mulige framtidige studenter, og at flere hundre ansatte og studenter var i sving for å informere de besøkende.

— Dette er et stort arrangement for oss, og jeg har bare fått positive tilbakemeldinger om dagens arrangement, sier Kristiansen.

— Hvor mange besøkte HiOA torsdag?

— Det kan vi bare anslå forsiktig, men vi ligger omtrent på samme nivå som i fjor, det vil si godt og vel 1000 elever, sier hun.

Kristiansen forteller at elevene som kommer stort sett er målbevisste.

— På messene vi deltar på i januar og februar, er elevene ganske spørrende og åpne i forhold til hva de vil. På åpen dag møter vi som regel målbevisste elever som ønsker å begynne på HiOA og de har en ganske klar formening om hvilke fag som er aktuelle. Vi møter vitebegjærlige og reflektere elever, og det er morsomt å stå på stand og besvare mange kloke og innsiktsfulle spørsmål, sier Kristiansen.

Motevisning

Klokka nærmer seg tolv og mange besøkende har samlet seg ved undertasjen i Pilestredet 32. Lange tepper, store lyskastere og høy musikk - stemningen er på plass for Kunst- og Designstudentenes motevisning og alle venter spent for å se hva de har å friste med.

På bakscenen er stemningen minst like god. Studentene gjør seg klar for å vise frem klærne de har designet. Smykker, tøyer og klær flyter rundt omkring på «Det Store Auditoriet» i P32 som er gjort om til en slags bakscene. Ved inngangen til auditoriet møter Khrono andreårstudentene Karoline Ekra (21) og Oda Thomassen (23) (bildet under).

— Klærne er satt sammen av studenter på alle trinnene, forklarer Ekra. Hun har aldri vært modell før og synes derfor dagens opplegg er veldig spennende.

— Det er veldig gøy å vise fram det man har laget, kommenterer hun.

En del av utdanningen

Bak motevisningen står et team på 28 studenter fra Kunst- og designutdanningen. Teamet er satt sammen av studenter som har spesialisering i moteproduksjon og studenter som spesialiserere seg på kunst og formidling. Førstelektor Siv Steinaa og høgskolelektor Karun Nordgård (bildet under) er meget fornøyd med studentenes innsats.

— Opplegget er en bratt læringskurve for studentene. Det er utrolig mye som skal på plass for å arrangere en slik visning med tanke på logistikk og koordinering, sier Nordgård.

— Dette er et veldig morsomt prosjekt som har blitt en del av utdanningen, legger Steinaa til.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS