Universitetet i Agder holder minnestund for Anne Grete Preus mandag. Foto: Annie Hagen Okalla/Universitetet i Agder
Universitetet i Agder holder minnestund for Anne Grete Preus mandag. Foto: Annie Hagen Okalla/Universitetet i Agder

Universitetet i Agder holder minnestund for Anne Grete Preus i dag

Minnestund. Kolleger og venner av Preus vil blant annet framføre låta «Millimeter». — Det er viktig for meg å få sagt til studenter og ansatte at hun blir savnet både som kunster og menneske, sier dekan Marit Wergeland-Yates.

Publisert Oppdatert

Søndag 25. august meldte flere medier at den folkekjære artisten og låtskriveren, Anne Grete Preus (62), er død. Preus har hatt en lang karriere som musiker, sanger, bandleder, låtskriver, tekstforfatter, teater-, ballett- og filmmusikkomponist, og var den siste tiden også ansatt som professor II på Universitetet i Agder (UiA).

Preus døde natt til søndag etter en tids sykdom, ifølge hennes mangeårige venn og manager Rune Lem, skriver NRK.

Vil bli savnet som kunstner og menneske.

I dag 26. august skal UiA holde en minnemarkering for Anne Grete Preus på Kilden kulturhus i forbindelse med et planlagt kick-off-arrangement.

Dekan Marit Wergeland-Yates sier til Khrono at det vil bli en minnestund etter et innslag med symfoniorkester. Så vil en kollega og nær venn av Preus si noen ord og sammen med andre kollegaer spille Preus' låt «Millimeter».

— Det er viktig for meg å få sagt til studenter og ansatte at hun blir savnet både som kunster og menneske. Hun var en helt spesiell person. Hun betydde mye for mange og var utrolig inspirerende og kunnskapsrik. Hun var også en nær venn for mange her, sier Wergeland-Yates til Khrono.

Sentral bidragsyter

I 2017 ble Preus tilsatt som professor II ved Institutt for rytmisk musikk ved Fakultet for kunstfag på Universitetet i Agder og hun underviste blant annet i spesialiseringen Låtskriver&artist sammen med Torun Eriksen og Anneli Drecker.

Wergeland-Yates sier at Anne Grete Preus var en sentral bidragsyter i å bygge opp studiene både på bachelor- og masternivå.

Planen var at avdøde Anne Grete Preus skulle opp i stillingsprosent etter sommeren.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!