Kortnytt

30 mill til testsenter ved Universitetet i Agder

Publisert Oppdatert

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bevilgning. Testsenteret Future materials på Campus Grimstad ved Universitetet i Agder får 30 millioner fra regjeringen, som ett av fem testsentre. I alt deler regjeringen ut 130 millioner til slike sentre, som kalles katapult-sentre.

Illustrasjonsfoto: Jon Petter Thorsen / Aptum/UiA
Illustrasjonsfoto: Jon Petter Thorsen / Aptum/UiA

— Vi gir 130 millioner kroner til katapult-sentrene for at de kan teste ut ny kunnskap og teknologi, som gjør at norske bedrifter kan lykkes i fremtiden, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding.

Samarbeid akademia-næringsliv

Future Materials er et nasjonalt utviklings- og testsenter i et samarbeid mellom akademia og næringslivet. Bak selskapet står Universitetet i Agder, sammen med Arendals Fossekompani AS, Elkem AS, Mechatronics Innovation Lab AS, Norner AS og ReSiTec AS.

Aslaug Hagestad Nag er daglig leder på senteret.

— Mesteparten av de 30 millionen skal gå til nytt utstyr, både på både batteri-labben og andre laboratorier, sier hun, ifølge uia.no.

Disse får tildelinger:

  • Sustainable Energy på Stord får tildelt 45 millioner kroner. Det er et testsenter for fornybare energisystemer, og de er nylig valgt ut som testsenter for et større prosjekt med flytende vindmøller.
  • Ocean Innovation i Bergen får tildelt 32 millioner kroner. Ved senteret tilbys blant annet utstyr til testing innen områder som fiskebiologi og vannkvaliteter.
  • Future Materials i Grimstad får tildelt 30 millioner kroner. De tilbyr utstyr og kompetanse innen materialutvikling.
  • Manufacturing Technology på Raufoss får tildelt over 6 millioner kroner. De tilbyr utstyr og kompetanse innen produksjonsteknologi.
  • DigiCat i Ålesund får tildelt 17 millioner kroner. De er et nasjonalt kompetansemiljø innen digitale verktøy.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS