Nokut til Nord 8. og 9. mai
Kvalitet. Nord universitet får besøk av Nokuts sakkyndige komité 8. og 9. mai som en del av tilsynet med universitetets kvalitetsarbeid.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Nord universitet er et av fire universiteter og høgskoler der Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) er i gang med et ordinært tilsyn med det systematiske kvalitetsarbeidet.
I samme pulje er Universitetet i Sørøst-Norge, Høgskolen i Innlandet og Høgskulen på Vestlandet, som alle, i likhet med Nord, er ganske nyfusjonerte. Mens Nord får besøk av sakkyndig komité 7. og 8. mai, fikk de tre andre i denne puljen besøk i begynnelsen av april.
Besøket ved Nord kommer midt oppe i mediestormen rundt studiestedsstrukturen og mulig nedlegging av studiesteder.
Nokut er også i gang med en revisjon av et av Nord universitets fire doktorgradsprogrammer, PhD i profesjonspraksis, men dette er en separat prosess, som ikke har noe med det ordinære tilsynet med kvalitetsarbeidet å gjøre.
Les også: Nord kan miste PhD-program
Ledes av OsloMet-professor
Leder av den sakkyndige komitéen som vurderer kvaliteten ved Nord er Frode Eika Sandnes, professor i informatikk ved OsloMet. De andre medlemmene er Geir Øien, professor i elektronikk og telekommunikasjon ved NTNU, Birgitte Quelle, som er sjef for ledelse og strategi ved VIA University College i Danmark og Christina Eide, som er student ved Universitetet i Oslo.
Komitéen har plukket ut dokumentene og utdanningene de ønsket å undersøke og Nord hadde frist til 15. februar med å levere skriftlig dokumentasjon.
Under institusjonsbesøket skal komiteen vil ha møter med styremedlemmer, ledelse og kvalitetsansvarlige sentralt og på programnivå, ansatte i undervisnings- og forskerstillinger, studenter med og uten tillitsverv, og personer i styrende og rådgivende organer.
Etter besøket skal sakkyndig komité utarbeide en rapport, som blir sendt til Nord for korreksjon av eventuelle faktafeil i juni. Endelig vedtak om godkjenning av det systematiske kvalitetsarbeidet ved Nord vil bli gjort i Nokuts styre i oktober.
Innlandet har hatt besøk
Høgskolen i Innlandet hadde besøk av sin sakkyndige komité 9. og 10. april.
Komitéen ledes av Harald Walderhaug, professor og visedekan for utdanning ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet vedUniversitetet i Bergen. De andre meldemmene er Maria Knutson Wedel, professor og viserektor ved Chalmers tekniska högskola i Gøteborg og Johnny Roar Sundnes, som er seniorrådgiver ved seksjon for forvaltning av forskning og utdanning ved Universitetet i Oslo.Studentrepresentanten er Yngve Mannsåker Hereide, som studerer rettsvitenskap ved Universitetet i Bergen.
Høgskolen regner med å få den foreløpige rapporten i mai for å gi sine kommentarer, før endelig rapport ventes ferdig i juni. I likhet med Nords rapport, skal Innlandets opp til godkjenning i NOKUTs styre i oktober.
HVL og USN også
Også Universitetet i Sørøst-Norge og Høgskulen på Vestlandet (HVL) er med i samme pulje.
HVL sendte over dokumentasjon til Nokut i februar og ettersendte mer i slutten av mars. I likhet med de andre gjelder dokumentasjonen både overordnet på institusjonsnivå, samt på konkrete studieprogram som den sakkyndige komiteen har plukket ut. 1. og 2. april hadde HVL besøk av Nokuts sakkyndige komité.
Universitetet i Sørøst-Norge hadde også besøk 1. og 2. april, i Vestfold og i Drammen.
Alle får tilsyn
Nokut skal gjøre tilsyn ved alle universiteter og høgskoler fram mot 2024. Et tilsyn hos sju vitenskapelige høgskoler er på det nærmeste ferdig. I prosjekt 1 er de fire nyfusjonerte med (HiNN, USN, Nord og HVL), mens i pulje 2 står OsloMet, Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger og NMBU for tur.
Deretter følger fem puljer til med universiteter og høgskoler som skal få sjekket sitt systematiske kvalitetsarbeid.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!