Iselin Dagsdotter Sæterdal er kåret til Årets student ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Ketil Blom
Iselin Dagsdotter Sæterdal er kåret til Årets student ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Ketil Blom

Årets student 2016 er Iselin Dagsdotter Sæterdal

Seks studenter var med i finalen om å bli Årets student 2016 ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Vinneren ble utropt av prorektor for utdanning Nina Waaler tirsdag ettermiddag og heter Iselin Dagsdotter Sæterdal.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En jury under ledelse av prorektor Nina Waaler har plukket ut de seks finalistene til kåringen av årets student, som i år arrangeres for andre gang.

I år var det en student på utdanningen for barnehagelærere som ble årets student. Iselin Dagsdotter Sæterdal tar master på deltid på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i barnehagepedagogikk.

Hun har og har hatt en rekke verv og sitter fra og med denne høsten også i høgskolestyret som representant for studentene.

— Det er helt fantastisk, og en ære å bare bli nominert, sier en tydelig rørt Sæterdal til Khrono.

— Et forbilde

I begrunnelsen for valget av Sæterdal skriver rektor Curt Rice blant annet:

«Årets vinner av prisen for Årets student 2016 er etter juryens mening en student som utmerker seg som et forbilde for andre studenter gjennom sitt engasjement for studentdemokrati og studentmedvirkning og sitt faglige engasjement.»

I begrunnelsen for valget heter det videre at hun gjennom sitt engasjement har gitt, og vil fortsette å gi et betydelig bidrag til studie- og læringsmiljøet ved HiOA.

— Studenten har et initiativ og en gjennomføringsevne som er utover det vanlige. Personen er åpen, tilgjengelig, engasjert og alltid imøtekommende og glad. Studenten er trygg og imøtekommende overfor studenter som trenger råd og hjelp, og er en tydelig stemme på vegne av andre studenter i sine verv på høgskolen, beskriver juryen.

Mange verv

Juryen er også opptatt av at Sæterdal har vist et engasjement utover eget fagområde, og har tatt på seg mange verv på ulike nivåer og områder ved høgskolen.

De trekker fram at hun er representert i studentrådet på utdanningen, leder av Studentenes fakultetsråd, studentrepresentant i instituttrådet, styremedlem i Pedagogstudentene ved HiOA og fadderstyret, påtroppende medlem i høgskolestyret og vara i Studieutvalget. De mange og ulike vervene gir et bilde av et engasjement som omfatter sosiale, faglige, politiske og læringsmiljømessige spørsmål.

Det fremheves også at Sæterdal har et faglig engasjement som gjentatte ganger har gitt vedkommende spalteplass i mediene.

— Hun har på denne måten vist hvilket studentengasjement som finnes på høgskolen og således bidratt til å fremme HiOA utad og styrke HiOAs omdømme nasjonalt. Å oppnå å bli publisert gjentatte ganger i flere ulike medier er et sterkt tegn på et dedikert engasjement og en solid innsats. Særlig imponerende er det å ha oppnådd disse resultatene som deltidsstudent, understrekes det i begrunnelsen som er undertegnet rektor Curt Rice.

Et springbrett inn i evigvarende vennskap

— Det er gøy at folk synes at jeg bidrar, gjennom noe jeg bare synes er gøy, sier Iselin Dagsdotter Sæterdal.

Hun har studert ved høgskolen i fem år, og forteller at hennes deltakelse i verv har utviklet seg jevnt fra da hun var klassetillitsvalgt førsteåret.

— Det gir meg så mye at studentene rundt meg setter pris på min innsats, og å vinne denne prisen er stort.

Sæterdal har en klar oppfordring til de nye studentene:

— Engasjer deg, finn en forening enten på studiet, for hele høgskolen eller engasjer deg i studentpolitikken, sier hun og fortsetter:

— Mange er ensomme i en ny by, uten nettverk, og det å engasjere seg i foreningslivet er et springbrett inn i evigvarende vennskap.

Fire fra LUI

Fire av finalistene kommer fra Fakultet fra lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), én fra Fakultet for samfunnsfag (SAM) og en fra Fakultet fra teknologi, kunst og design (TKD).

De seks finalistene var:

  • Andreas H. Bratsberg, grunnskolelærerutdanningen 1-7, (3.året), LUI
  • Shan Mohammed, 2. klasse maskiningeniør, TKD
  • Elin Maria Desiree Andersson, Økonomi og administrasjon 2. klasse, SAM
  • Frank Aleksander Bræin, Barnehagelærerutdanningen deltid, LUI
  • Iselin Dagsdotter Sæterdal, Master i barnehagepedagogikk deltid, LUI
  • Helene Kristin Lund Fjordheim, barnehagelærerutdanningen deltid, LUI

Et fellestrekk for alle finalistene er at de er engasjerte studenter med mange verv på høgskolen.

Vinneren i 2015: Var gitt opp av NAV - ble årets student

Initiativrike studenter

Nina Waaler skal på podiet og dele ut prisen til årets student under velkomstseremonien, som arrangeres på St. Hanshaugen tirsdag ettermiddag. Inntil da er det strengt hemmelig hvem som blir vinneren.

— Kåringen av årets student er et klart uttrykk for at institusjonen setter stor pris på studentene og tar dem på alvor, sier Waaler til Khrono da nominasjonene var klare.

Ifølge statuttene for prisen skal den deles ut til en student som har utmerket seg med sin innsats for studentene og studie- og læringsmiljøet, studentdemokratiet, som forbilde for andre studenter, både faglig, sosialt og opp mot høgskolens verdier, heter det i statuttene for prisen.

— I år har vi spesielt vektlagt grad av kandidatenes tilstedeværelse for medstudenter og deres proaktivitet når det gjelder initiativ til tiltak utover den vanlige studiehverdag, forklarte Waaler i forkant av offentliggjøringen av vinneren.

Les også: Seks er nominert til Årets student ved HiOA

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS