null Foto: Eva Tønnessen

Fra stappfullt på høsten til tomme saler på våren

Mikkel Brattset Oddum går på anvendt datateknologi på Institutt for informasjonsteknologi på første året. I løpet av året har kullet hans minska betraktelig.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikkel Brattset Oddum forteller at det ved studiestart var overfylte auditorium og trangt om plassen ved laboratorieøvelsene. Nå på slutten av andre semester er bildet helt annerledes.

— Jeg har opplevd forelesninger med to frammøtte. Kontrasten er stor til oppstart da folk satt i trapper og lignende for å være med, sier Brattset Oddum.

— Vi var 70 studenter ved semesterstart i høst, nå er vi langt færre. Hvor mange som er igjen vet jeg ikke, og det vet man vel ikke før eksamen er avholdt, sier han.

Plagsomt at folk slutter?

— Er det plagsomt at såpass mange slutter i løpet av første år?

— Ikke egentlig. Det blir mer tid på oppfølging til oss som er igjen, og mer plass på laboratorieøvelsene, sier Brattset Oddum. Han legger til at han tror mange ikke har helt oversikt over hva de faktisk begynner på når de møter oppp på høyskolen.

— Selv om faget jeg tar bare krever vanlig studiekompetanse og ikke ekstra realfag, så trengs det teknisk innsikt i alle ulike ingeniørfag, sier han.

Eksamen står for døra

Anvendt datateknologi, består kort fortalt av ca 50 prosent samfunnsfag oog 50 prosent teknologifag.

— Vi har ikke så mye matematikk, men mer programmering, sier Brattset Oddum.

I slutten av mai braker det løs med eksamener og gruppeinnlevering for Brattset Oddum. 

Selv har han ingen planer om å forlate HiOA. I øyeblikket er det masterstudier og nettverksadministrasjon som er hans mål.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS