Eiendomsdirektør Mariann Hole er stolt av nye 1. etasje i P46 - forrige resultat av to produktive år. Foto: Øystein Fimland

Forvandler høgskolen

Mariann Hole har vært eiendomsdirektør på HiOA i vel to år. To toppdirektører er borte og dermed har Hole utvida arbeidsområder og fullmakter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye første etasjen i administrasjonsbygget på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Pilestredet 46, kostet 10 millioner, holdt budsjettrammen og ble ferdig som planlagt til studiestart 2015. Eiendomsdirektør Mariann Hole hadde ansvaret.

— Hva er neste prosjekt?

— Overtakelsen av bygget der Riksrevisjonen holder til, altså Pilestredet 42, svarer hun, og legger til:

— Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) skal flytte ut av fra der de er nå og inn her. Det hele skjer fra årsskiftet 2016-2017.

Les også: Høgskolen overtar Riksrevisjonens bygg

Det har vært gjennomført store endringer på HiOA og det kommer endringer fremover, så infrastrukturen må tilpasses
deretter.

Mariann Hole

— Det har vært gjennomført store endringer på HiOA og det kommer endringer fremover, så infrastrukturen må tilpasses deretter. Vi er avhengige av å ha eierne av alle byggene her, KLP, med på laget. Hittil har de vært svært positive til de prosjektene vi har villet gjennomføre, sier hun.

Søndre del av den nye kafeen.

Khrono får en omvisning av Hole i Pilestredet 46 og hun stopper opp i rommet hun kaller  «energirommet».

— Dette har blitt et flott sentrum for hele campuset i Pilestredet. Dersom du ser på alle byggene våre på et kart så ligger det nøyaktig midt mellom alle. Jeg er skikkelig stolt over hva vi har fått til her, sier hun.

Første etasje i Pilestredet 46 har fått ny kafé, forskjellige nye møterom, leseplasser og mingleområder, Studentparlamentet har fått nye lokaler og - ikke minst - kortsenteret, eksamenskontoret og ekspedisjonen har blitt samlet i ett helhetlig servicetorg.

Les også: En ny velkomst

Utvidede oppgaver

Over sommeren har både høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø og assisterende høgskoledirektør Torbjørn Larsen sluttet på høgskolen. Mariann Hole hadde nok å gjøre fra før, men nå som Larsen har forsvunnet inn i NAV har Hole tatt over ansvarsområdene hans også - om enn midlertidig.

— Jeg er fryktelig utålmodig og elsker å ha mye å gjøre, så det går fint, sier hun og beskriver seg selv blant annet med den typiske jobbintervjubeskrivelsen «resultatorientert».

Nye kafé «Kaffe-Lars» i Pilestredet 46.

Men Holes korte tid på HiOA har vist resultater: Siden hun tiltrådte i mai 2013 har det skjedd mye med infrastrukturen på høgskolen. Bare i Pilestredet 46 har kurs- og konferansesenteret i 3. etasje fått nytt ansikt, og både rektoratet i 7. og Avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon i 2. har fått moderne kontor i landskap.

Utearealene både i Pilestredet og på Kjeller har blitt oppgradert og utstyrt, og HiOAs bygg har fått skilting i henhold til fusjonen mellom høgskolene i Oslo og Akershus i 2011. HiOA har overtatt og flyttet inn i Stensberggata 26/28, Fyrhuset har fått en overhaling og nå sist fremforhandlet og inngått avtale om Pilestredet 42. Alt gjennom «Strategisk Campusutvikling», prosjektet Hole har ledet.

Prioriterer også familie

Hun har fem andre møter idag uten lunsjpause og beskriver det som en helt vanlig arbeidsdag.

— Ser din familie noe til deg da?

— Det er intensive dager og absolutt ikke en 9-17-jobb. Jeg har en mann som også jobber mye, men vi har fått til en god ordning på det. Han smører fire matpakker hver morgen slik at jeg kan gå tidlig på jobb, og så har jeg ansvaret på ettermiddagen, svarer hun og fortsetter:

— Vi lever i et land hvor arbeidslivet er godt tilrettelagt for å kunne kombineres med familie, og det er viktig.

— Jeg fikk ikke barn på gøy, så det er viktig at jeg får nok tid med dem, sier hun og legger til at feriene er viktige for å få nok kvalitetstid med ektemann, 7-åring og 10-åring.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS