Studentblogg: Stressa?

PublisertFredag, 29. november 2013 - 11:12-OppdatertFredag, 29. november 2013 - 11:13
Sofies univers. Sofies univers er Khronos uhøytidelige studentblogg. Det publiseres ny hver fredag. Dette er den niende i rekken. God helg!

(Advarsel: Denne bloggen kan inneholde ironi og humor. Noe er til og med satt på spissen.)

I disse eksamenstider er det mange tips og triks om hvordan en best skal lese til eksamen. Også her på Khrono har studenter gitt sine beste råd. Her er mine:

1. Oh shit, det er støvete i leiligheten! Sikker på at du ikke skulle ha ryddet litt?

2. Har du ikke trent på evigheter? NÅ er tiden for å starte! Gjerne flere ganger om dagen. Og bare kjenn så varmt det er inne på treningssenteret (så sparer du strøm hjemme).

3. Ta en titt i newsfeeden din på Facebook. Gå inn på en random Facebook-profil, og forvill deg inn på profiler til folk du overhode ikke kjenner. Viktig å sjekke alle bilder som ligger ute. (Ekstra flaut om du faktisk møter vedkommende i ettertid og du føler du kjenner personen, men må late som at du ikke vet at favorittfilmen er Hangover 2 og at profilbildene lyver).

4. Selv om du vasket klær i går – hva om du vasker sokkene du brukte i går? Sett deg gjerne foran vaskemaskinen og følg med om de blir vasket godt nok (har også en søvnfremkallende effekt).

5. Det er så stille i leiligheten… Jeg skrur på TV-en, jeg, så føles det som jeg har selskap. Næmmen, er det Home and Away som går på TV? Kast alt du har i hendene og gi serien en sjanse.

6. Har du en venn som alltid inviterer deg til merkelige events på Facebook? Du skal ikke se bort i fra at «visesangkveld med gratis ripssaft» kan være en slager. Og tenk bare så mye arbeid det ligger i å invitere folk. Det skulle bare mangle at du stiller opp.

7. Har du noen gang sett ordentlig på taket ditt? Tenk at alle de morsomme figurene har vært i furutaket ditt hele tiden, uten at du har lagt merke til dem!

8. Vin + pensum = sant. Alle kjenner til trylleformelen: Mens man drikker vin: «Denne oppgaven blir jo dritbra!» Dagen etter: «Oi, denne oppgaven er jo helt krise». Da er det bare å drikke mer vin og fortrenge angsten.

9. Et av de vanligste eksamensrådene er å lage gode notater. Lag stikkord fra det du leser – gjerne med forklarende bilder i margen. Jøss, den ene tegningen ble jo så bra at du er nødt til å fargelegge den også.

10. Å, herregud. Du glemte å ta av deg de sokkene du har brukt i hele dag, og vaske dem også. Sett deg foran vaskemaskinen og følg godt med om de blir vazZzzz….

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · Debattstil. Hvordan unngå avsporinger, usakligheter og uvennskap i debatter? Lars Rune Halvorsen og John A. Løkke ved Høgskolen i Østfold gir deg debattreglene. 
Meninger · Matematikk. Firerkravet i matematikk for å komme inn på lærerutdanningene må ha vært en arbeidsulykke blant byråkratene i Kunnskapsdepartementet som det dessverre har gått prestisje i, mener høgskolelektor Geir Martinussen ved Høgskolen i Oslo og Akerhus 
Klasserom undervisning fysikk
Meninger · Femårig. Her er fire gode grunner for at endringen til femårig lærerutdanning er nødvendig og positiv for skolen, skriver dekan Knut Patrick Hanevik ved Høgskolen i Oslo og Akershus.  

Karriere

Campus

Samfunn