eksamen

90 prosent av studentene fikk toppkarakter

Av 183 studenter var det 160 som fikk karakteren A. NTNU skal nå granske saken.

Bildet er fra tiden der man hadde eksamen i store saler. Digital hjemmeeksamen gir noen andre utfordringer, som tilgang til medstudenter og hjelpemidler.

Da NTNU arrangerte hjemmeeksamen i emnet Industriell økonomisk styring denne våren, endte hele 160 av de 183 studentene opp med toppkarakteren A. Bare en student strøk. Dette skriver Universitetsavisa.

Dette betyr at nesten 90 prosent av studentene fikk beste karakter. 16 fikk B. Spørsmålet er hvordan dette kunne skje.

Universitetsavisa erfarer at mange av oppgavene studentene fikk, skal ha vært gjenbruk fra øvelser tidligere i semesteret. Det skal også ha vært mulig å kjøpe løsningsforslag på Internett.

Undersøker fakta

— Vi er kjent med resultatene for sensureringen i TIØ4105 og har satt i gang en prosess med å undersøke fakta i saken. Vi kan ikke si noe om årsaker eller konsekvenser før vi er ferdig med denne prosessen, sier studieleder ved Institutt for Industriell økonomi og teknologiledelse, Tim Torvatn, til UA.

Denne saken er ikke den første under pandemien der det har vært eksamensresultat utenom det vanlige ved NTNU. Universitetsavisa skrev i fjor at ingen strøk i et matematikkemne. De vel 1100 studentene fikk eksamen med flervalgsoppgaver.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Khrono har skrevet at under en eksamen i fjor vår, ble 60 av de omlag 700 studentene mistenkt for juks. 15 av dem ble straffet, i form av utestengelse og annulering av eksamen.

Unormalt mange juksesaker

Årets vårsemester er det tredje med i hovedsak hjemmeeksamen. Som Khrono har belyst i flere saker denne våren, har overgangen til hjemmeeksamen så langt vist at flere studenter har jukset: 1.mars 2021 var det langt flere studenter som var utestengt på grunn av juks enn det var på samme dato året før. Det var hele 54 prosent flere studenter som ble tatt for juks i 2020 enn det var i 2019.

I juni i fjor sa Ragnhild Skomedal, sekretær for klagenemnda ved Universitetet i Agder, at hun aldri hadde opplevd lignende. Da hadde UiA 37 saker som skulle til behandling.

Powered by Labrador CMS