Illustrasjonsfoto: Bildet er tatt av politiets tilstedeværelse under demonstrasjonene i Oslo mandag 19.januar. Det innfelte bildet er av plakaten som ble hengt opp ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Politiet vil ha tips om naziplakater på HiOA

Den nye hatkrim-gruppen til politiet har lite å gå på for å identifisere den eller de som har hengt opp rasistiske budskap på bønnerommene på HiOA.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag forrige uke fant «Thee-Yezen» Al Obaide et utprintet ark med rasistisk og nazistisk budskap på bønnerommet i P48 på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Senere skal det også ha blitt funnet en i bønnerommet i P35.

Les også:  Naziplakat på bønnerom

Hos hatkrim-gruppen

Høgskolen anmeldte forholdet til politiet, og nå ligger saken hos hatkriminalitetsgruppen på Manglerud politistasjon i Oslo.

— Vi har få opplysninger som kan hjelpe oss med å identifisere gjerningspersoner, så vi blir veldig takknemlige om noen av deres lesere har opplysninger som kunne ha vært nyttige i denne saken, sier Monika Lillbakken i hatkrim-gruppen til Khrono.

Vi blir veldig takknemlige om noen av deres lesere har opplysninger som kunne ha vært nyttige i denne saken.

Monika Lillbakke

Politiet mener at saken faller inn under Straffelovens paragraf 135 a om hatefulle ytringer på bakgrunn av hudfarge eller nasjonale eller etniske opprinnelse.

— Stopp hatpredikantene

På arkene som ble hengt opp sto det blant annet skrevet at «muslimjævler»  og «jøde akepekatter» skulle dra ut av Norge. Nederst var logoen til den nynazistiske svenske organisasjonen Nordfront trykket, sammen med en knyttet neve. Da Khrono omtalte saken sist, sa svenske Nordfront at de ikke kjente til saken.

— Jeg tror virkelig ikke det er noen av våre, sa pressekontakt til Nordfront, Pär Öberg, den gangen.

Les også: Kraftige reaksjoner på naziplakater på HiOA

«Thee-Yezen» Al Obaide (bildet under),er student ved HiOA og var den som først fant plakaten. Han har ansvar for bønnerommet, og håper noen tar til orde mot hatpratet.

— Hvis du har en vill elv du vil stoppe, kan du ikke stå ved utløpet og prøve å holde den igjen. Du er nødt til å gå til kilden for å stoppe den. Derfor må vi gå til hatpredikantene, det er de som må stoppes, sier han til Khrono. 

«Thee-Yezen» er et aktivistnavn, men Khrono kjenner identiteten hans.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS