Ansvarlig redaktør Tove Lie i Khrono har med seg både frilansere og studenter i Khrono-redaksjonen. Her er noen av dem, fra venstre Jonas Sundquist, Øystein Fimland, Torbjørn Jonassen, Petter Egge. Hege Larsen og Anne Lindholm sammen med Tove Lie.

Khrono får fortsette

Styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus har vedtatt å la Khrono fortsette som høgskolens uavhengige nettavis. Ansvarlig redaktør Tove Lie mener at det er en god dag for Khrono og for høgskolen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vedtaket som sikrer Khrono et fortsatt liv ble gjort enstemmig på høgskolestyremøtet som ble holdt på Hotel 33 på Økern tirsdag. Det skjedde etter at Paul Bjerke ved Høgskulen i Volda, som har gjort en ekstern evaluering av Khrono, presenterte sine funn. Hans hovedkonklusjon er at Khrono i stor grad oppfyller formålsparagrafen som høgskolestyret vedtok ved etableringen av avisen i 2012.

— Dette er en veldig god dag for meg og Khrono. Jeg takker høgskolestyret for tilliten og for at de fortsatt ønsker seg en kritisk og uavhengig avis ved HiOA, sier ansvarlig redaktør Tove Lie i Khrono. 

— Vi har fått en god og grundig evalueringsrapport som vi har studert veldig nøye. Det som er fordelen med å bli en permanent avis er at vi kan tenke langsiktig strategi, og det begynner vi med i morgen, sier hun.

Les også:

Ifølge evalueringsrapporten oppfyller nettavisen i stor grad formålsparagrafen, som er tredelt:

  • Dekke høgskolens virksomhet og relaterte temaer, og belyse mangfoldet av aktiviteter og miljøer ved høgskolen
  • Bringe stoff som analyserer forutsetningene for, og resultatene av, HiOAs virksomhet
  • Stimulere til meningsutveksling og faglig debatt

Flere av styremedlemmene tok ordet etter Paul Bjerkes presentasjon. Anton Havnes, som er professor ved Senter for profesjonsstudier, etterlyste bedre dekning av punktet som handler om å analysere forutsetningene for og resultatene av HiOAs virksomhet.

— Å dekke forusetningene og resultatene av HiOAs virksomhet bør ikke være så vanskelig. Her har Khrono har et forbedringspotensial, i tillegg til å få flere debattanter på banen, sa han.

Ragnar Audunson, som er professor ved Institutt for arkiv, bibliotek og informasjonsfag, hadde inntrykk at det er mange gjengangere blant debattantene på Khrono, selv om mengden debattinnlegg og kommentarer i følge evalueringsrapporten er god.

— Det er mange Tordenskiolds soldater, og kanskje ikke så mange debattanter, men Khrono har likevel lykkes langt på vei i å skape debatt, mente han.

Trenger flere studentlesere

Selv om Khrono, ifølge den eksterne evalueringen, i stor grad oppfyller formålene den ble opprettet for, så peker rapporten også på noen forbedringspunkter. Et av disse er at det er for få studenter som leser Khrono. Ifølge en undersøkelse blant HiOAs ansatte og studenter, leser 60 prosent av de ansatte Khrono ukentlig, mens tilsvarende tall blant studentene er 11 prosent.

Tove Lie sier at det er en utfordring å nå flere studenter, samtidig som de ansatte fortsatt skal finne stoff de interesserer seg for.

— Vi må ta noen grep for å få flere studentlesere. Jeg tror vi har nådd ut til den engasjerte studenten, til det studentpolitiske miljøet, og det er vi fornøyd med, men vi ønsker også å nå bredere ut, sier hun.

Kan ikke gjøre alle fornøyd

Ifølge evalueringen, som ble gjennomført i juli og august i år, er det stor spredning i hvor fornøyde respondentene er med Khrono. Undersøkelsen ble gjort blant alle ansatte og studenter, ikke bare blant de som leser Khrono. På styremøtet forklarte Bjerke at hvis man bare ser på respondenter som faktisk leser Khrono, så er tilfredsheten 8 på en skala fra 1 til 10.

— Alle skal ikke være fornøyd med Khrono til enhver tid, og vi kan ikke forvente at alle skal lese alle sakene. Målet mitt er at flest mulig skal finne noe de vil lese der, sier Tove Lie.

Nå skal det nye styret i Khrono vurdere eventuelle endringer i Khronos formålsparagraf. På siste styremøte i Khrono ble det skissert tre muligheter: Den ene er å fortsette med dagens formålsparagraf, den andre å bli en anerkjent avis for hele universitets- og høgskolesektoren, og den tredje å rendyrke Khrono som en lokalavis for HiOA.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS