Dårligere på kildesortering

Det blir mindre ikke mer kildesortering på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har hatt som mål å bli bedre på kildesortering. I 2013 ble over halvparten av søppelet ved skolen kildesortert, og målet var å nå 70 prosent i løpet av 2014. 

 Ifølge Norsk Gjenvinning er sorteringsgraden nå på 54 prosent for høgskolen samlet sett, mens den var på 56 prosent i 2013. Det var også et mål at mini-miljøstasjoner skulle vært på plass, men de har ikke kommet ennå.


(Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit)

I november i fjor sa driftsleder Per Tangen (bildet over) følgende til Khrono:

— Vi har en utsorteringsgrad på 50 prosent på søppelet vi håndterer, men målet er å øke denne til 70 prosent i løpet av 2014. Vi skal igang med et prosjekt der vi setter opp mini-miljøstasjoner på sentrale steder i de ulike byggene. Dette håper vi vil bidra til en bedre avfallshåndtering.

Da Khrono kontaktet Norsk Gjenvinning sist uke fikk vi opplyst at utsorteringsgraden ved HiOA var 56 prosent i 2013 og ikke 50 prosent. Så langt i 2014 ligger den altså på 54 prosent.

Les også: Vil forbedre høgskolens kildesortering

I en epost fra Norsk Gjenvinning til HiOA anbefaler de en målsetning på 60 prosent.

Det har vært flere flytteprosesser som har ført til at mange møbler har blitt skiftet ut og endt opp som restavfall.

Per Tangen

— Vi ser at 70 prosent var en litt høy målsetning i første omgang, men vi vil ha høyest mulig utsorteringsgrad, sier Tangen i dag.

Tangen forklarer nedgangen i kildesorteringen med mye flytting dette året.

— Det har vært flere flytteprosesser som har ført til at mange møbler har blitt skiftet ut og endt opp som restavfall, sier Tangen.

— Hvordan går det med prosjektet?

— Prosjektet der det skulle anskaffes miljøstasjoner har blitt forsinket, svarer Tangen.

Miljøstasjoner på vei

Husøkonom Marit Spicer er blant annet ansvarlig for den daglige søppelhåndteringen og er engasjert i anskaffelsen av miljøstasjonene til byggene i Pilestredet. Spicer mener det har vært utfordringer på veien.

— Det har tatt tid med utformingen av selve miljøstasjonene og håndteringen av søppelet på bakrommet har også vist seg problematisk. Vi opererer med mange gamle bygg og søppelrommene er små, dette gjør det vanskelig å sette inn kontainere for hensiktsmessig sortering for vaskepersonellet, sier Spicer.

— Når kommer miljøstasjonene?

— Forhåpentligvis i begynnelsen av desember, svarer hun.

— Vi starter med miljøstasjoner i de store områdene, og utvider eventuelt til de mindre områdene etter at vi ser effekten av prosjektet. Med de fysiske utfordringene vi har må vi tenke litt annerledes, sier Spicer.

Se video med fem på campus om søppelsortering:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS