I 2014 vil det komme miljøstasjoner på sentrale steder på Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Ingvild Ytre-Arne Fjelltveit

Vil forbedre HiOAs kildesortering fra 50 til 70 prosent på et år

— Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er for dårlige på avfallssortering, sier driftsleder Per Tangen. I løpet av 2014 skal det settes opp miljøstasjoner for å bedre situasjonen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag finnes det beholdere for papp, papir og resteavfall i de fleste klasserom og kontrorer på HiOA, men ikke for plast og flasker.

— Håndteringen av plast er for dårlig, og vi ser at flasker ofte havner sammen med resteavfall. Det er uheldig, sier Tangen. 

Satsningsområde

— Vi har en utsorteringsgrad på femti prosent på søppelet vi håndterere, men målet er å øke denne til sytti prosent i løpet av 2014. Vi skal i gang med et prosjekt der vi setter opp mini-miljøstasjoner på sentrale steder i de ulike byggene. Dette håper vi vil bidra til en bedre avfallshåndtering, sier Tangen. 

Miljøstasjonene skal være på plass i løpet av vinteren 2014. 

Det er viktig at studentene lærer gode vaner og at det ikke virker som at vi gir blaffen. 

Per Tangen

Større fokus

Tangen tror studenter og ansatte er mer opptatt av kildesortering enn tidligere. 

— Vi merker at det er større interesser rundt sortering, og det er et satsingsområde på HiOA. Målet er å få mest mulig ut av avfallet. Det er også økonomisk gunstig, da det er billigere å bli kvitt avfall med høy utsorteringsgrad, sier Tangen (bildet under). 

 

Tangen mener det er viktig at utdanningsinstitusjoner har gode rutiner. 

— Det er viktig at studentene lærer gode vaner og at det ikke virker som at vi gir blaffen. Forhåpentligvis kan det bidra til at de blir bedre til å sortere også i egne hjem, sier han.

Miljøstasjon på Kjeller

På Kjeller har man allerede en miljøstasjon i hovedbygget.

— Vi har en kildesorteringsstasjon i hovedbygget hvor man sorterer metall, papp, papir, treverke, restavfall og el-materialer. På alle klasserom har vi beholdere for papp, papir og resteavfall. I tillegg har vi miljøstasjon i hovedbygget, sier Gro Bjørndalen som er renholdsleder på Kjeller. 

Bjørndalen er fornøyd med dagens avfallshåndtering.

— Sorteringen fungerer bra, men vi ser at en del studenter ikke benytter seg av beholderen for flasker i hovedbygget. Derfor ønsker vi å få egne beholdere for tomflasker flere steder enn det vi har i dag, sier hun. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS