Anders Beyer skal kombinere rollen som festspilldirektør og professor II ved kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen.

Festspilldirektøren blir professor

Anders Beyer er ansatt som professor II ved kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen

Publisert

Danske Anders Beyer har vært direktør for Festspillene i Bergen siden august 2012. Nå tar han på seg en ny rolle i kulturmiljøet i byen med å bli professor ved Universitetet i Bergen (UiB).

— Jeg er svært glad for at vi har fått Anders Beyer med oss på laget. Vårt fakultet er fremdeles i en etableringsfase og vi tror Anders har svært mye å bidra med nå, sier dekan Frode Thorsen ved KMD i en pressemelding.

Beyer starter formelt i rollen 1. mai i år. Han er ansatt i en 20-prosentstilling. Han har tidligere jobbet ved København universitet som lektor etter han var ferdig med studiene i 1985. De siste årene har han blitt kjent med kunstmiljøet ved UiB.

– Gjennom Festspillene har jeg samarbeidet med Universitetet i Bergen ved flere anledninger, og etter hvert fått erfaring med de voldsomt kompetente og interessante lærer- og studentmiljøene som finnes på UiB. Jeg er begeistret for universitets sterke forankring i samfunnet og i det levede liv. Forskning finner for alvor sin legitimitet når den folder seg ut i en samfunnsmessig kontekst. Da forstår vi hvor avgjørende det er at vi har sterke, uavhengige forskningsmiljøer, som kan bidra til sammenhengskraften i samfunnet, sier Beyer til Festspillene sine egne nettsider.

Powered by Labrador CMS