Trine Ellekjær blir leder av Handelshøyskolen ved HiOA, som er det nye navnet på Institutt for økonomi og administrasjon. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Tre nye ledere på samfunnsfag

Fakultet for samfunnsfag får tre nye instituttledere fra 1. august.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble mesteparten av lederkabalen på Fakultet for samfunnsfag klar. Tre nye instituttledere er ansatt, en av dagens ledere fortsetter, og den siste har et åremål som går ut først i mars neste år.

Trine Ellekjær er den eneste av de instituttlederne som fikk sin jobb utlyst nå som fortsetter i jobben, på et institutt som fra 1. august skal hete Handelshøyskolen ved HiOA.

To nye interne

To av de nye instituttlederne er internt rekruttert. Den ene er professor i sosialt arbeid, Nicole Hennum, som skal lede Institutt for sosialfag. Hun overtar etter Marit Haldar, som har ledet instituttet i to år og nå går tilbake til professorjobb der. Hennum er utdannet sosionom, har doktorgrad i sosialantropologi og har vært på HiOA siden 2007.

Den andre er Tor Arne Dahl, som skal lede Institutt for arkiv,- bibliotek og informasjonsfag, der han jobber som høgskolelektor fra før. Han er cand.scient i informatikk og har bred praktisk erfaring fra informatikkfeltet. Han overtar etter Liv Gjestrum, som har ledet instituttet i 12 år.

Dahl blir eneste hane i kurven av instituttledere på Fakultet for samfunnsfag, etter at det i siste periode bare har vært kvinnelige sjefer på dette ledelsesnivået.

Eneste eksterne

Den eneste av de nye lederne som kommer utenfra er seniorforsker Anita Schjølset ved Forsvarets høgskole. Hun har tidligere vært seniorforsker ved PRIO og overtar etter Kristel Skorge som leder av Institutt for offentlig administrasjon og velferdsfag.

Skorge går til ny jobb som leder av FoU-enheten i NAV.

Til lederjobben ved Institutt for offentlig administrasjon og velferdsfag var det opprinnelig bare én søker, men etter at søknadsfristen ble forlenget kom det inn flere søkere og Schjølset var en av disse.

Handelshøyskolen ved HiOA

Trine Ellekjær har vært leder av Institutt for økonomi og administrasjon i 15 år og er tilsatt for en ny periode på fire år. Fra 1. august endrer instituttet navn til Handelshøyskolen ved HiOA, noe Ellekjær har jobbet for å få til. Under Ellekjærs ledelse har instituttet vokst kraftig, det andre kullet med siviløkonomer er på vei ut i verden og instituttet er knyttet til den nasjonale forskerskolen i bedriftsøkonomi.

På det siste av de fem instituttene på Fakultet for samfunnsfag er Anne Fogt instituttleder og hennes åremål på Institutt for journalistikk og mediefag går først ut i mars 2016. Derfor er ikke hennes stilling lyst ut i denne om gang.

Dekan Dag Jenssen presenterte de nye instituttlederne og takket av de som slutter under fakultetets sommerkaffe torsdag ettermiddag. Selv skal han fortsette fram til 1. februar, etter at hans åremål ble forlenget og stillingen lyst ut på nytt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS