Kathrine Skretting (t.v.) rektor ved Høgskolen i Lillehammer blir midlertidig stedfortredende rektor og Anna Linnea Ottosen ved Høgskolen i Hedmark blir konstituert rektor ved den nye Høgskole i Innlandet fram til ny rektor er ansatt.

Skretting søker rektorjobben

Rektor Kathrine Skretting ved Høgskolen i Lillehammer har bestemt seg for å søke rektorjobben ved den nye Høgskolen i Innlandet. Hedmarkrektor Anna Linnea Ottosen er i tenkeboksen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg kommer til å søke rektorjobben ved Høgskolen Innlandet. Jeg flytta jo til Lillehammer for å være rektor, sier rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Kathrine Skretting.

Sist Khrono spurte henne om hun ville være en av søkerne til rektorstillingen hadde hun ennå ikke bestemt seg. Men det har hun nå. 

Stillingen er lyst ut med søknadsfrist 17.januar. 

Les også: Fullstendig stillingsutlysning

— Alle vurderinger er gjort. Det er ikke så mange år til jeg skal gå av med pensjon, men jeg vil gjerne ha en rektorperiode til, sier hun. Stillingen er en åremålsstilling på fire år, og Skretting fyller 64 år i juli 2017. 

Man blir ikke utlært i å være leder, men jeg mener jeg har en viss kompetanse på ledelse.

Kathrine Skretting

Fusjonerer søndag

Fusjonen mellom Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer blir en realitet allerede fra 1.januar 2017. Formalitetene er i orden for det som fra da av heter Høgskolen i Innlandet (HINN). Men ennå mangler rektor.

Det er derfor lagt opp til at nåværende rektor ved Høgskolen i Hedmark, Anna Linnea Ottosen, blir konstituert rektor og Skretting stedfortredende rektor ved Høgskolen i Innlandet fra førstkommende søndag. 

Ottosen har ikke bestemt seg

Ottosen sier i en epost til Khrono at hun ikke har bestemt seg ennå for om hun vil søke stillingen. 

Både Ottosen og Skretting er relativt ferske rektorer. De ble begge ansatt på hver sin høgskole og tiltrådte høsten 2015.

Ottosen (61) er utdannet Dr.polit fra Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo, har hovedfag i pedagogikk fra samme universitet, i tillegg til lærerutdanning fra Elverum lærerskole. Hun kom fra stillingen som prorektor ved Høgskolen i Hedmark da hun ble ansatt som rektor i 2015.

Les også:

Siden den gang har de to rektorene snakket seg sammen og fått sine respektive styrer og departementet til å godkjenne fusjon mellom Hedmark og Oppland og på sikt etablere et universitet i Innlandet. 

For fusjoner lenge

— Jeg har vært for sammenslåinger og større enheter i sektoren helt siden jeg var med i Stjernøutvalget. Det er en spennende jobb å realisere en ny fusjonert høgskole med høye faglige ambisjoner, sier hun til Khrono, og legger til:

— Man lærer mye gjennom sånne prosesser også. Jeg kjenner selvfølgelig Høgskolen i Lillehammer bedre enn Hedmark, men jeg har vært med på hele prosessen og tankene og ambisjonene som ligger bak fusjonen. 

— Hva er det morsomste ved å være rektor? 

— Jeg liker å ha lederansvar. Jeg har hatt det på ulike trinn og synes det er spennende å være leder. Man blir ikke utlært i å være leder, men jeg mener jeg har en viss kompetanse på ledelse. Og så er det noe med det politiske her, ved å kunne være strategisk og aktiv i utviklingen av institusjonen, sier Skretting. 

Legge ned fag og konflikter

— Og hva skulle du helst ha sluppet å gjøre som rektor? 

— Det er ikke morsomt å måtte legge ned fag, og mange konflikter er heller ikke veldig givende, sier hun.

Filmprofessor Skretting har tidligere vært både dekan og prorektor ved NTNU. Etter at hun inntok rektorstillingen ved Høgskolen i Lillehammer har hun måtte håndtere relativt mye støy både rundt nedlegging eller ikke av film- og fjernsynsutdanningen, samt at det har vært både konflikt og til tider høyt støynivå rundt tilsetting av ny dekan på Filmskolen. 

Bruke krefter på det faglige

Skretting understreker at det viktigste framover vil bli å få den nye Høgskolen i Innlandet på plass. 

— Og så må vi jobbe for at den skal bli en anerkjent og sterk enhet slik at man kan bruke alle krefter på det faglige arbeidet med utdanninger og for studentenes beste, sier hun. 

Ifølge stillingsutlysningen kreves det at rektor har høy vitenskapelig kompetanse, minimum doktorgrad eller tilsvarende. Kandidater til stillingen må ha førstehånds erfaring fra unviersitets- og høgskolesektorens kjernevirksomhet: undervisning, forskning og utvikling (FoU), formidling og nyskaping.

Et rekrutteringsbyrå bistår høgskolen i rekrutteringsprosessen av ny rektor.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS