De tre rektorene og fusjonspartnerne i nord samlet på ett brett: Anne Husebekk (UiT) (t.h.), Arne Erik Holdø (Narvik) og Bodil Olsvik (Harstad).

Enstemmig for fusjon med Tromsø

Styret ved Høgskolen i Narvik har i dag enstemmig gått inn for fusjon med Universitetet i Tromsø.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert med kommentar fra rektor Anne Husebekk).

Tirsdag 26. mai hadde Høgskolen i Narvik et avgjørende styremøte med tanke på det videre fusjonsarbeidet der høgskolene i Harstad og Narvik er tenkt fusjonert med Universitetet i Tromsø.

— Vi har hatt et veldig konstruktivt og, positivt og godt møte, understreker rektor Arne Holdø ved Høgskolen i Narvik, etter dagens styremøte.

— Jeg er veldig fornøyd med at vedtaket er enstemmig. Vi trenger at alle er på lag foran den prosessen vi nå skal igjennom det neste halvåret, understreker han.

Les også: Anbefaler Narvik å fusjonere

Høgskolestyret forutsetter at det gjennom en kongelig resolusjon etableres et fakultet for ingeniør-vitenskap og teknologi, ledet fra Narvik. 

Fra styrevedtaket ved Høgskolen i Narvik

 Vi er glade for at frivilligheten nå er bekrefta.

Anne Husebekk

Forutsetter eget fakultet

Det var i forkant knyttet noe spenning til om høgskolestyret var fornøyd med de løftene Universitetet i Tromsø har gitt med tanke på Narviks posisjon på teknologiområdet. Høgskolestyret skriver da også i sitt vedtak:

«Høgskolestyret forutsetter at det gjennom en kongelig resolusjon etableres et fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi, ledet fra Narvik. Fakultetet skal ha nødvendige faglige, administrative og økonomiske ressurser slik at det blir konkurransedyktig. All ingeniørvitenskapelig aktivitet legges inn under dette fakultetet, dersom ikke særlige faglige grunner tilsier noe annet,» og videre:

«Fakultetet i Narvik skal levere utdanning og forskning til nytte for hele landsdelen og det forutsettes derfor et godt samarbeid med arbeids- og næringsliv og FoU-institusjoner i Nord-Norge.»

Fornøyd rektor

Holdø understreker overfor Khrono at med de fakta som nå ligger på bordet gjør at Narvik vil få den teknologiske posisjon de ønsket seg, og at det teknologiske hovedsetet for det nyfusjonerte universitetet etter 1. januar 2016, nettopp vil ligge i Narvik.

I vedtaket fra styret heter det videre:

«Høgskolestyret understreker at hovedintensjonen ved fusjonen er at utdanningstilbudene og FoU-aktiviteten ved campus Narvik forsterkes. Høgskolestyret forutsetter at Høgskolen i Narvik får representanter i universitetsstyret fra fusjonstidspunktet og at departementet sikrer at universitetsstyret har representanter fra hele Nord-Norge. Høgskolestyret ønsker en drøfting og presisering av viserektors ansvar ut over det som allerede er omtalt i brevene fra UiT – Norges arktiske universitet.»

Tromsørektor Anne Husebekk som er i Alaska på jobbreise sier på telefon til Khrono at hun er veldig fornøyd med det enstemmige styrevedtaket i Narvik i dag.  De vil nå skru opp tempoet på fusjonsprosessen framover, og ser fram til et endelig «go» i kongelig resolusjon 26.juni.

— Vi er glade for at frivilligheten nå er bekrefta, og at de i Narvik også ønsker å fortsette prosessen, sier Husebekk.  En rekke arbeidsgrupper er allerede i gang med fusjonsplanlegging for å gjøre klart til universitetet som fra 1.1.2016 vil ha rundt 16.000 studenter. 

— Blir det nå slik at Narvik blir et teknologisk senter i nord?

— Vi vil nok ha to fakulteter med teknologi og ingeniørfag, men de tradisjonelle ingeniørfagene blir helt klart et tyngdepunkt i Narvik, sier Husebekk.

Vil være med på navnevalg

Avslutningsvis understreker så høgskolestyret i Narvik at de forventer å bli involvert i navnevalg, både for universitetet, men også for fakultetet i Narvik.

Husebekk sier at det har vært oppe spørsmål både fra Harstad og Narvik om et eventuelt navnebytte, men hun håper at man kan beholde dagens navn. 

— Det er en stor ting og bytte navn. Det er ikke så lenge siden vi byttet navn til UiT - Norges arktiske universitet, fra Universitetet i Tromsø. Jeg tenker at merkevaren UiT er godt kjent og jeg har ganske sterke synspunkter på at det fortsatt bør være navnet, sier Tromsørektor Anne Husebekk som høyst sannsynlig fortsetter som rektor også etter fusjonen 1.januar 2016.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS