Stolt utvikler av første studentbevis-app i Norge: Studiedirektør Marianne Brattland, HiOA.

Første skole med digitalt studentbevis

Ny app erstatter gamle kvitteringer på papir for studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har utviklet en Studentbevis-app som skal erstatte semesterkvittering på papir eller oblat.

Marianne Brattland er studiedirektør på HiOA og forteller at det er HiOA som selv har tatt initiativet til og stått for prosjektledelsen av app-utviklingen.

— Det er spesielt moro for oss at Felles studentsystem (FS) nå har sagt at de vil kjøpe hele løsningen for å tilby den til alle andre høgskoler og universitet, forteller Brattland

Mange utfordringer med papir

Det har tidligere vært mye arbeid med papirløsninger for studentbeviser, og høgskolen har slitt med at de har fått mange studentbevis i retur.

Les også: Høgskolen kaster flere hundre semesterkort

— Det å kunne tilby en slik app er et av prosjektene er som har vært under paraplyen fornyelse av studieadministrasjonen, og vårt mål om å forenkle og forbedre våre tjenester overfor studentene, forteller Brattland.

— Vi vet jo at studentene er veldig digitale, men at de også ønsker mer personlig kontakt og veiledning. Vi jobber langs begge spor, legger Brattland til.

Kjempefornøyd med ny app

Studentparlamentet er strålende fornøyd med at HiOA innfører digitalt studentbevis.

— Dette vil gjøre hverdagen enklere for studentene. Dette er et godt tiltak i arbeidet med å utvikle gode elektroniske systemer her på HiOA, sier leder Tord Øverland (bildet under).

Late studenter?

— Hva mer står på studentenes digitale ønskeliste?

— Digitaliseringen bare for digitaliseringens skyld er ikke det vi ønsker. Det vi ønsker er at man bruker teknologi som et hjelpemiddel for undervisning slik som eksempelvis Christine Lindstrøm gjør, sier Øverland.

Les også: Lærer om jord, sol og måne med nye verktøy

I tillegg er Øverland opptatt av debatten som verserer om dagens studenter er for googlifisert.

— Det har vært en del debatt om at dagens studenter er late og googler seg frem til enkleste løsning. Slik vi ser på det er det heller slik at flere forelesere bør bli flinkere til å vekke nysgjerrigheten til studentene, og vekke kreativiteten. Her kan teknologiske løsninger være en viktig brikke, i et stort puslespill, mener Øverland.  

Fungerer hos både Ruter, NSB og SiO

Studentbevis-appen fungerer som studentbevis bl.a. hos Ruter, NSB og SIO. For at studentbeviset skal være gyldig må du ha betalt og semesterregistrert deg. 

Høsten 2014 vil både appen med bilde og studiekortet sammen med papirkvittering være gyldig som studentbevis. Studenter som ønsker papirkvittering må velge dette ved semesterregistrering i  StudentWeb.

Semesterkvittering er ikke lenger nødvendig å vise ved eksamen. Appen er tilgjengelig på engelsk og norsk. Språket i appen følger standardspråket på telefonen din.  

Min side for studenter

Det neste store digitale prosjektet beregnet for studenter på HiOA er en «min side»-løsning.

— Vi er i gang med en «Min side»-løsning for studentene og vi håper å ha den på plass i løpet av 2015, forteller Brattland og legger til: 

— Det blir en slags nettbank for studenter, der de får oversikt og kan ordne alle studierelevante oppgaver, som å melde opp til eksamen, kontakt med studieadministrasjon med videre.

I tillegg er Brattland fornøyd med at de er i gang med å digitalisere programplanene slik at de ikke ligger som pdf-er, men blir ekte digitale. Dette håper hun også er tilgjengelig for studentene neste år.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS