Nokut-direktør Terje Mørland på seminar om nye grunnskolelærerutdanninger på Gardermoen 16. februar. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Jakter på nye fremragende

Jakten på nye Sentre for fremragende utdanning er i gang.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå kan miljøer ved universiteter og høyskoler søke status som Senter for fremragende utdanning. Søknadsfristen er satt til 13. mai. NOKUT arrangerer også eget søkerseminar 8. mars.

NOKUT åpner for mottak av søknader fra og med 17. februar, og NOKUT-direktør Terje Mørland (bildet) er spent på søknadene som etter hvert vil tikke inn:

— Vi har allerede fått signaler om at det jobbes med flere søknader rundt om på ulike institusjoner, så det er tydelig at interessen er stor. Jeg håper mange ambisiøse fagmiljøer vil hoppe på denne unike muligheten, sier han i en nyhetsmelding på nokut.no.

NOKUT lyser ut midler til tre til seks nye Sentre for fremragende utdanning. Hvert av sentrene tildeles mellom fire og åtte millioner kroner årlig, basert på aktivitetsnivået beskrevet i søknaden.

NOKUT inviterer alle fagmiljøer til å søke. SFU-status tildeles på bakgrunn av de søknadene som holder høyest kvalitet. Ved tilsvarende kvalitet, vil ulike fagfelt bli prioritert. Søknadsfristen er 13. mai 2016.

I forbindelse med utlysningen inviterer NOKUT til seminar 8. mars for potensielle søkere. På seminaret vil det bli gitt informasjon om SFU-ordningen og søknadsprosessen. I tillegg vil representanter fra eksisterende sentre samt internasjonale eksperter bidra med råd til søkerne, og det vil bli god tid til spørsmål fra salen. 

Foto: Skjalg Bøhmer Vold

(Kilde: NOKUT)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS