Rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) kaller det en milepæl at HSN har fått sendt inn en foreløpig søknad om å bli universitet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) kaller det en milepæl at HSN har fått sendt inn en foreløpig søknad om å bli universitet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Sørøst har sendt foreløpig søknad

Status som Universitetet i Sørøst-Norge er et skritt nærmere nå når høgskolen med nesten det samme navnet har sendt inn sin foreløpige universitetssøknad.

Publisert Oppdatert

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) fikk avgårde sin foreløpige søknad om å bli universitet fredag 1. juli.

Det skjer en uke etter at Kunnskapsdepartementets nye Studiekvalitetsforskrift med nye, skjerpede krav for å bli universitet gikk gjennom i statsråd.

—En viktig milepæl nådd, og vi er spent på de første tilbakemeldingene fra NOKUT, sier rektor Petter Aasen ifølge høgskolens egne nettsider usn.no.

Nettsiden har allerede tatt opp i seg universitetsstatusen og bruker forkortelsen USN, for Universitetet i Sørøst-Norge.

To har sendt søknad

Når HSN nå har sendt sin foreløpige søknad til NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har to av høgskolene som har universitetsambisjoner fått levert sine første søknader. Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) sendte avgårde sin søknad allerede 10. mars, selv om de nye kravene for å bli universitet ikke var fastsatt på det tidspunktet.

Les også: Rice sender inn foreløpig søknad om å bli universitet

Prosessen videre er at NOKUT skal vurdere om søknaden kan behandles, det vil si om den inneholder det som trengs av dokumentasjon, og hvilke deler av søknaden det må jobbes videre med.

— Både Kunnskapsdepartementets nye studiekvalitetsforskrift og NOKUTs nye studietilsynsforskrift vil ventelig tre i kraft ved årsskiftet 2016/17, og vi tar sikte på å sende endelig søknad umiddelbart etter det, sier Aasen.

Trinnvis prosess

Det er først når disse to forskriftene trer i kraft at søknadene fra HSN og HiOA kan behandles, men i forkant av dette er det lagt opp til at de kan ha en dialog med NOKUT og gjennomføre en trinnvis søknadsprosess. Når de endelige søknadene er sendt inn, vil de bli vurdert av en faglig komité.

(HSNs campus på Bakkenteigen, mellom Horten og Tønsberg)

HSN opplyser at søknadsdokumentet vil bli oppdatert etter tilbakemeldinger fra NOKUT og i samsvar med ny forskrift og med nye tall for 2016 der dette er aktuelt. HSN vil bruke høsten til å ferdigstille den endelige søknaden, etter at tilbakemeldinger på den første versjonen kommer fra NOKUT, opplyses det.

— Denne første runden med NOKUT vil gi oss et godt grunnlag for HSNs utarbeidelse av endelig søknad, og skal bidra til en «smidig og effektiv» søknadsprosess, i tråd med de forutsetninger Stortinget fastla da de behandlet strukturmeldingen i fjor vår. Når faglig komité forhåpentligvis starter sitt arbeid tidlig i 2017, skal det være med utgangspunkt i endelig og en komplett søknad, sier Petter Aasen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS