styrevalg

Tidligere rektor valgt inn i Nord-styret

Bjørn Olsen skal representere fast ansatte i undervisnings- og forskerstilling i styret ved Nord universitet.

Bjørn Olsen gikk av som rektor ved Nord universitet i januar 2019
Publisert

I slutten av april kom nyheten om at den tidligere rektoren ved Nord universitet, Bjørn Olsen, ønsker en plass i styret ved universitetet. Nyheten kom litt over to år etter at Olsen gikk av som rektor ved Nord universitet.

Tirsdag ettermiddag ble de nye ansattrepresentantene annonsert, og det er klart at Olsen har blitt valgt inn som representant for fast ansatte i undervisning- og forskerstilling.

— Jeg er veldig fornøyd med valgresultatet. Jeg ser fram til å ta fatt på oppgaven, sier den tidligere rektoren til Khrono tirsdag kveld.

Med seg får han Ellen Sæthre-McGuirk og Oddbjørn Johansen. I tillegg skal Tone Elisabeth Berg representere midlertidige ansatte i undervisning- og forskerstilling, mens Sissel Marit Jensen skal representere teknisk og administrative ansatte.

Valgdeltakelsen var på 58,4 prosent.

Krever kjønnsbalanse

I en melding på nettsiden til Nord universitet står det at Olsen og Johansen ble valgt inn for å sikre kjønnsbalanse i styret. Ifølge valgreglementet skal det være like mange menn og kvinner i styret. Derfor måtte Elisabeth Suzen og Hanne Thommesen vike til fordel for Olsen og Johansen.

Det nye styret er valgt for perioden 2021-2025.

— God innsikt

Olsen gikk av på dagen i januar 2019 som følge av et visst press og blant annet samarbeidsutfordringer med deler av styret. Avgangen skjedde midt under den tøffeste striden om nedlegging av flere studiesteder ved Nord. En sak der også Kunnskapsdepartementet spilte en viktig rolle.

Da Khrono snakket med ham i slutten av april trakk han fram erfaringen han har som tidligere rektor som en potensielt viktig ressurs inn i et styre. Han mente at langt flere tidligere toppledere burde stille seg disponible som styremedlemmer.

— Dette gjelder både tidligere rektorer og dekaner. Å utøve rollen som styremedlem til beste for universitetet krever et helhetsblikk, kunnskap, erfaring, samt teft til å fange opp hva som rører seg i sektoren og internt. Som tidligere dekan og rektor har jeg svært god innsikt ikke bare i ledelsen av et fakultet, men også helheten i universitetet.

Powered by Labrador CMS