Mishandling

Sveitsisk ballett­skole sparker to sjefer og stanser undervisningen

Den prestisjetunge ballettskolen Rudra Bejart i Sveits har sagt opp to toppsjefer og stanser undervisningen i ett år etter påstander om psykologisk mishandling.

Stiftelsen som driver skolen, opplyste fredag at direktør Michel Gascard og kona hans, scenesjef Valerie Lacaze, er sagt opp på grunn av «alvorlig svikt» i ledelsen.

Det ble ikke gitt noen nærmere detaljer, men kringkasteren RTS antyder mandag at det er snakk om «maktmisbruk, kameraderi og alvorlige pedagogiske mangler». Stiftelsen sier den har suspendert undervisningen etter at den fikk bekymringsfulle opplysninger om skoleledelsen som krevde umiddelbare tiltak.

Elever som har snakket med RTS, forteller anonymt om omfattende psykologisk mishandling og tyrannisk overtrening. En elev beskrev hvordan hun ble omringet av lærere og elever som ydmyket henne og var nedsettende, sier styreleder Solange Peters til RTS. En lærer sier hendelsen «minnet om en lynsjing».

Skolen ble grunnlagt av den legendariske franske koreografen Maurice Bejart i 1992. Den har rundt 40 elever i alderen 16–20 år fra hele verden.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS