Nytt samarbeid i Nord-Trøndelag

Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og selskapet Proneo inngår en partnerskapsavtale med formål om å styrke samarbeidet på en rekke områder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding skriver høgskolen og innovasjonsselskapet at de håper samarbeidsavtalen, som strekker seg over fire år, skal bidra både til å oppnå gjensidig kompetanseheving, styrke kobling mellom næringsliv og FoU-institusjoner i regionen.

De håper også på et løft for ideer og prosjekter som kan egne seg for kommersialisering.

Rektor på høgskolen i Nord-Trøndelag, Steinar Nebb, legger i pressemeldingen vekt på at selskapet Proneo har blitt en etablert innovasjonsaktør innenfor teknologiområdet i regionen. HiNT selv ønsker å styrke sitt samarbeid med næringslivet og ser på samarbeidsavtalen som et viktig bidrag.

— Lette koblinger

— Så selv om HiNT ikke selv driver med teknologifaglig forskning eller utdanning i dag, er det helt åpenbart at kjernevirksomheten til Proneo lett kan kobles til HiNTs kjernevirksomhet, sier Nebb.

Daglig leder i Proneo AS, Per Anders Folladal, er også tydelig på at dette er en viktig avtale.

— Spesielt siden vi er engasjert i flere næringslivsprosjekt der vi vet det er behov for kompetansepåfyll. Samarbeidet med HiNT, som vi vet er en relevant kompetanseleverandør, er derfor viktig med tanke på å kunne se hva HiNT faktisk kan tilby og dekke av våre behov, sier Folladal.

Avtalen mellom partene skal signeres mandag 15. desember.

Forplikter på forskning og utvikling

Avtalen slår fast at partene skal møtes minimum to ganger per år for å iverksette og følge opp avtalens intensjon. Videre forplikter avtalen at de årlig skal finne minst et FoU-prosjekt eller en innovasjonsprosess som involverer fagpersonell fra begge parter.

Avtalen er også tydelig på at de hvert år skal finne frem til kurs eller fagemner hvor fagpersonell fra begge parter kan undervise, heter det i pressemeldingen fra partene.

Tilrettelegging for hospitering er også konkretisert i avtalen, samt at man hvert år skal finne aktuelle problemstillinger og oppdragsgivere til bacheloroppgaver for HiNTs studenter, og forretningsideer til studentbedrifter.

— At avtalen er såpass konkret og gjensidig forpliktende, samt at den involverer både fagansatte og studenter, gjør avtalen spesielt verdifull. Samtidig er det veldig positivt at vi får spikret at vi skal ha faste treffpunkt, sier Folladal.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS