null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Budsjettkutt på 15 millioner

Forslag til statsbudsjett fra Solbergregjeringen innebærer et budsjettkutt på 15 millioner for Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) Kari Toverud Jensen (bildet under), er bekymret for at høgskolen får et samlet budsjettkutt på cirka 15 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett.

— Men vi er fornøyde med at høgskolen får fire nye rekrutteringsstillinger, sier Jensen i en pressemeldingfra HiOA.

— Det er også positivt at profesjonsfagene prioriteres i fordelingen av stillingene, og vi forventer at denne prioriteringen videreføres i den videre opptrapping, sier Jensen.

— Overrasket

— Samtidig er vi overrasket over at regjeringen ikke tydeligere følger opp sin egen langtidsplan med en større satsing på profesjonsutdanningene og den profesjonsfaglige forskningen, sier hun.
 
HiOA får også en økning på utstyr til sykepleier- og ingeniørutdanningene på litt over 2 millioner. Høgskolen er også positiv til regjeringens satsing på etter og videreutdanning for lærere.

— Vi er klare og rede til å ta vår del av dette lærerløftet, sier hun.

Kritiske til skolepenger

– Vi er kritiske til at regjeringen ønsker å innføre studieavgift for studenter utenfor EØS-området og Sveits. Det vil svekke mulighetene for studenter i disse landene å ta utdanning i Norge sier rektor Kari Toverud Jensen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS