Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang.
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se På Høydens debattregler her. God debatt!
Julebordet til Universitetet i Bergen har i årevis vært som et tradisjonelt julebord. Det ville årets julebordskomité gjøre noe med.
—Vi har lenge hatt en tradisjonell oppskrift på julebord, som man har i mange store bedrifter. Den tradisjonen har vi ristet litt i, sier Synnøve Vindheim Svardal.
Noen timer før gjestene ankom julebordet fredag kveld var Svardal og de andre var årets komité på plass for å gjøre de siste forberedelsene.
Les også: Dette er menyen til julebordet.
—Årets julebord er noe helt nytt. Derfor har vi også fått veldig mange svar på invitasjonene om at de aldri har vært med på det årlige julebordet men i år vil de komme. På mange måter har vi gitt litt nytt liv i den gamle trauste tradisjonen med julebord, forklarer hun.
I år droppet de kjøtt på menyen, men det ble fisk og mye annet til de sultne gjestene. De har også lagd en meny som skal få folk til å mingle mens de spiser.
—Maten er sånn at du kan ta den med deg og sette deg enten i kafeen, i sofaene vi har satt ut eller gå rundt og mingle. Det er en veldig sosial meny som har lagt opp til at folk er i bevegelse, sier julebordsjef Synnøve Myhre.
Det var hun som måtte i Dagsnytt 18 i november for å diskutere om hvorfor de mente det var riktig å gå for en kjøttfri meny i år. Etter at menyen ble kjent har reaksjonene haglet inn.
— Jeg har fått flere meldinger om at det så godt ut og at det var spennende meny, forteller hun.
I tillegg til denne nye vrien var det viktig for dem å invitere administrasjonen ved alle instituttene. Det ga rekordpåmelding på nærmere 260 gjester.
— Vi vet at mange har reagert på at julebordet har virket å bare være for sentraladministrasjonen tidligere. Derfor var det viktig for oss å få med de der forskning og undervisningen faktisk foregår.