Student

Bolig. Mens det ganske student-Norge er misfornøyde med de mener er løftebrudd fra regjeringen på studentboliger i statsbudsjettet, bygget Jette Graaner sin egen kjørbare bolig. 
Klagesensur. Regjeringen vil fjerne tilfellene der studenter går fra B til stryk. NOKUT diskuterte tema på frokostmøte onsdag. 
Meninger · Helse. Tabuene rundt seksuell helse er gradvis blitt redusert, men vi har likevel en lang vei å gå for å få på plass lavterskeltilbud til unge, skriver Linn Skyum og Julie Iversen. 
Rettssak. Westerdals er dømt til å betale tilbake 29 millioner til tidligere studenter. De saksøkte privatskolen for overfakturering av skolepenger.  
Studentpub. Hvelvet, studentpuben til Høyskolen Kristiania, har blitt ny etter at rundt 50 studenter hadde dugnad i sommer.  
Mental helse. Kurs i selvmedfølelse ga studenter bedre mental helse og mindre depresjon, viser studie fra Universitetet i Bergen. 
#studentleder. Jonas Oliver Hui Dahl ved Høgskulen på Vestlandet mener det å studere og bli lærd krever heltidsarbeid, og tror at et godt Si fra-system for alt vil gjøre det lettere å melde inn mer alvorlige ting.  
#studentleder. Svend Sondre Frøshaug ved Idrettshøgskolen har brukt sitt år som studentleder på en egen melding om studiekvalitet for sine studenter, og spiller inn mer praksis i høgskolens utdanninger. 
#studentleder. Andreas Kustås ved Handelshøyskolen BI vil sørge for tilhørighet til studentforeningens 2.500 aktive, og mener at deltidsjobb ikke skal undervurderes. 
Etseskader. NTNU-professor Aksel Tjora, fikk selv støt på sin opptaksprøve på 80-tallet, men mener opptaksprøver til studentforeningene på NTNU er en verdifull tradisjon - såfremt de ikke er helseskadelige. 
Psykisk helse. Alida Norheim var student i Italia da hun fikk diagnosen «klinisk deprimert». Men hun tenkte selv at hun bare var lat - og måtte skjerpe seg. Ingen har oversikt over hvor mange norske utenlandsstudenter som sliter. 
Skumparty. Lite folk, men mye skum markerte lørdag slutten på årets fadderuker og studentfestival på Chateau Neuf i Oslo. — Å danse i skummet er euforisk, sier masterstudent Joakim Tjøstheim.  
Meninger · Studiestart. Min drøm om en utdanning kunne fort fått en brå slutt før den i det hele tatt hadde begynt, skriver leder i Studenttinget ved NTNU, Marte Øien. 
Studiestart. På foreningsdagen til Høgskolen i Oslo og Akershus var det de mest spilleglade som ble kåret til årets forening. 
Studentnach. Høylytt. Stappfullt. Og rungende lattersalver. Det er Studentnach på Arendalsuka. Det femte og beste noensinne, mente mange. 
Sykepleie. To sensorer ga studentene et snitt på C, den siste sensoren strøk nesten samtlige av de studentene han sensurerte. Når studentene klager sier de at de møter de en mur av taushet hos Nord universitet. 
Studiestart. Å drikke alkohol er en del av pakken for ferske studenter når de skal tilnærme seg sin nye studentidentitet, men russefyll tar de avstand fra, påpeker doktorgradsstipendiat Kristine Vaadal ved Høgskulen i Volda. 
Valg 2017. Studentboliger, studiestøtte og studenters psykiske helse er gjengangere blant studentene som kan havne på Stortinget etter høstens valg. Én av dem står på såkalt sikker plass. 
#studentleder. Jens Lægreid, leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, vil gjøre tidenes satsning på utdanning til tidenes beste satsning på utdanning, og at alle skal få studentombud. 
Samordna opptak. Tiltak for å bedre søkertall til lærerutdanning i nord har ikke hatt effekt for Nord universitet, og i særlig grad ikke utdanningene som retter seg inn mot de yngste barna. Studenter kan ha «rømt» lengre nord til Universitetet i Tromsø. 

Sider