Student

Master. Tre masterstudenter ved NMBU bestemte seg for å feire ferdig mastergrad på en litt annerledes måte, og proklamerte landest høyeste utdanningen på Galdhøpiggen. 
Master. Høgskolen i Oslo og Akershus har i år 3,3 søkere per plass på sine masterstudier. Studieleder Liv Klakegg Dahlin ved master i estetiske fag tror programmets avgangsutstilling rekrutterer nye studenter.  
Skikkethet. Antall tvilsmeldinger om studenters skikkethet fortsetter å øke. Fra 2015 til 2016 økte tallet på studenter som ble funnet uskikket fra 2 til 4 på nasjonalt nivå. 
Student. — Det er bortkastet å studere medisin i seks år for å tjene mindre som lege enn jeg gjør nå, sier vaskehjelpen «Ernesto» til Khrono, selv om utdanning er gratis på øya. Jusstudenter ved Universitetet i Havanna er uenige. 
Frivillig. Rektor og prorektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus måtte være bartendere på studentpuben etter et veddemål på kakefest.  
Pedagogstudentene. De vil kreve master av ledere i barnehagene og de vil at lærerstudenter må ha fire i snitt for å komme inn på utdanningen. I helgen hadde Pedagogstudentene landsmøte. 
Ny leder. Her er hun som sannsynligvis blir den nye nasjonale lederen i Pedagogstudentene. Eneste kandidat, og enstemmig innstilt fra valgkomitéen. Og hun bestemte seg for å stille for flere måneder siden.  
Erotikk. Studentavisen Universitas arrangerer erotisk novellekonkurranse. HiOAs rektor Curt Rice skal være med og kåre vinneren. 
Mobbing. Ni prosent av studentene ved universiteter og høgskoler blir mobbet, og det er langt flere enn de som sier de blir mobbet i grunnskolen, viser ny forskningsrapport fra Universitetet i Agder. — Svært alvorlig, sier studentleder Marianne Andenæs. 
Pub-test. Det er mange faktorer som har spilt inn på pubene i den nedre delen av studentpub-kåringen vår. Sjekk ut pubene på 7-10. plass. 
Pub til pub-test. Studentbyen Oslo har mange studentdrevne puber. Men hvem er den beste av dem? Khrono har vært på pub til pub-runde for å teste tilbudet. Sjekk resultatene. Vinneren offentliggjøres fredag. 
Vernepleie. På Lambertseter alders- og sykehjem bruker de musikk som terapi for sine beboere. Og her lærer de studenter om aldring og konsekvenser av demens gjennom sang. 
Gratisprinsipp. Mange høgskoler og universitet tar betalt av studentene for obligatoriske studieturer. Departementet slår fast at dette er i strid med loven. Høgskulen på Vestlandet beklager lovbrudd overfor sine studenter. Flere ser nå på egen praksis.  
Produktdesign. Masterstudenter i produktdesign ved Høgskolen i Oslo og Akershus skal stille ut eget møbeldesign på en prestisjetung messe i New York.  
Tverrfaglighet. Journalistikk- og barnevernspedagogutdanningen ved HiOA vil gi studentene innsikt i hverandres profesjoner. Målet er økt åpenhet. Journalist Thomas Ergo, som laget den rystende barnevernshistorien om Glassjenta, tror det er et skritt på rett vei. 
Lærermangel. I nord jobber de på spreng med rekruttering av studenter til lærerutdanningen, og nå får de drahjelp fra regjeringen. Lærerstudenter som fullfører skal få ekstra støtte, og mest får de som tar jobb i nord. 
Lærermangel. Bare i Finnmark trengs det 700 nye lærere de neste ti årene, i hele Nord-Norge 4.000. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er nå på Nord-Norge-turné for å finne hvordan man kan få det til.  
Eksamen. Digitale eksamener ved Høgskolen i Oslo og Akershus skal fra høsten 2017 gjennomføres i samme bygg som Universitetet i Oslo bruker. Det frigjør lesesalsplasser i eksamenstiden. 
Mesternes Mester. Tidligere verdensmester i snøbrettcross og lærerstudent, Helene Olafsen (27), har de siste to månedene utmerket seg i NRKs «Mesternes mester». I kveld kjempet hun om å bli den første kvinnelige vinneren av konkurransen, men endte til slutt på andreplass.  
Studentombud. Jurist Katrine Klyve har sagt ja til å være studentenes hjelper og veileder ved Høgskolen i Oslo og Akershus fra eksamenstider av. 

Sider