Struktur

Campus Lillestrøm. Ivar Johannesen ved Institutt for informasjonsteknologi er lite begeistret for forslaget om å flytte alle ingeniørutdanningene ved HiOA fra Oslo til Lillestrøm, og mener NTNU blir vinneren. 
Fusjon. I helgen ble Kristine Elsa Krokli valgt til leder for arbeidsutvalget til Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet, og er dermed talsperson for høgskolens 16.000 studenter. 
Struktur. Fusjon mellom de tre kunsthøgskolene i Oslo utredes, men de tre rektorene er avventende og skeptiske. 
Organisering. Kampen om organiseringa på Høgskulen på Vestlandet blei sparka i gong på torsdagens styremøte. 
Struktur. Rektor Trond Blindheim ved Høyskolen Kristiania har en djerv plan om å utvikle landets første private universitet. Først en arbeidslivshøyskole, så et arbeidslivsuniversitet. 
Struktur. Statsministeren gir karakteren A til statsråd Isaksen for samanslåing av høgskular. I dag kjem ho til kunnskapsministerens konferanse om kvalitet.  
God helg. Sjekk videoen som har gått sin seiersgang i sosiale medier. God fornøyelse! 
Fusjon. Den nye Høgskulen på Vestlandet bryter loven når nytt studentdemokrati ikke er på plass fra fusjonstidspunktet, ifølge jusprofessor ved Universitetet i Bergen, Jan Fridthjof Bernt. 
Fusjon. Studentdemokratiet ved den nye Høgskolen i Innlandet har delt ledelse, enn så lenge. 
Opning. Erna Solberg delte ut 39 millionar kroner under opninga til den hardbalne Høgskulen på Vestlandet. 
Meninger · Fusjon. Prorektor ved HiOA, Morten Irgens, mener det er valgt en litt snirklete, indirekte og underlig vei for å bli kvitt todelingen i universitets- og høgskolesektoren. Men han ser mål.  
Fusjon. Både på NTNU og på Høgskulen i Sogn og Fjordane hadde studentene potensielt avgjørende roller i spørsmålet om fusjon eller ikke. Studentene taklet presset på ulikt vis, noen til og med med ekstern coach som toppidrettsutøvere bruker.  
Struktur. Ansatte i Alta er bekymret for at Finnmark skal miste sitt eget fakultet når UiT Norges arktiske universitet omorganiseres. Rektor Anne Husebekk sier at det er altfor tidlig å trekke en slik konklusjon. 
Struktur. 1.januar 2017 er Høgskolen i Innlandet og Høgskulen på Vestlandet en realitet. Dermed har 19 universiteter og høgskoler blitt til sju - på under to år. I loopen ligger det også planer om at fire høgskoler skal bli universitet. 
Tøft. Rektor Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde medgir at struktursaken har gitt ham et tøft år på jobben. 
Kompetanse. Fleire i styret ved Høgskulen på Vestlandet er opptekne av å ikkje utelukka søkarar utan doktorgrad til leiarstillingar. 
Ny rektor. Rektor Kathrine Skretting ved Høgskolen i Lillehammer har bestemt seg for å søke rektorjobben ved den nye Høgskolen i Innlandet. Hedmarkrektor Anna Linnea Ottosen er i tenkeboksen.  
Meninger · Ex.phil. Studentene ved NTNUs Fakultet for Teknologi går imot innføringen av ex.phil, og vil ikke ha en storebror på Gløshaugen som tar avgjørelser til deres beste. 
Fusjon. På sitt siste møte noensinne ga Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen 1 million til det nye Studenttinget ved Høgskulen på Vestlandet. — Helt naturlig, mener snart avtroppende leder Fredrik Bødtker. 
Fusjon. Rektor Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde truet med å trekke seg dersom høgskolestyret vedtok å utrede fusjon med NTNU. Professor Kai A. Olsen mener høgskolen må finne seg en ny rektor. Rektor vil ikke kommentere mistilliten.  

Sider