Statsbudsjettet

Revidert. Regjeringspartiene, Venstre og KrF åpner for 250 nye studieplasser innen ikt. Og denne gangen er det «ekte» studieplasser, forsikrer Iselin Nybø (V). IKT-Norge spør om hvem som sikrer at alle disse plassene nå blir realisert. 
Revidert. Regjeringa foreslår to nye ordningar som skal gjere det attraktivt å bli lærar. Ordninga blir mest attraktiv for dei lengst nord, som kan få kutta studielånet sitt med 45.000 kroner i året. Rektor Bjørn Olsen ved Nord universitet i Bodø reagerer. 
Revidert. Rektor ved Universitetet i Agder er storfornøyd etter at næringsministeren lover 30 nye millioner til ny innovasjonslab på Sørlandet likevel. 
Meninger · Psykisk helse. Denne uken la regjeringen og samarbeidspartiene fem millioner kroner inn i statsbudsjettet til tiltak for å bedre studenters psykiske helse. 
Kvotestudent. Fleire reagerar på at regjeringa vil endre kvoteordninga for utanlandsstudentar. 
Økonomi. Regjeringen foreslår i statsbudsjettet å gi studentene 316 kroner mer i studiestøtte i måneden neste år. Sjekk hva noen HiOA-studenter vil bruke pengene til. 
Statsbudsjettet. For få stipendiater og ikke nok penger til fusjon. Det er UiT-rektor Anne Husebekks reaksjon på statsbudsjettet. 
Statsbudsjettet. Lærerstudentene etterlyser bedre satsing på lærerutdanningen. Det gjør stortingspolitiker Marianne Aasen også (Ap). 
Rekruttering. NTNU får 36 nye stipendiater til neste år. Det er 15 prosent av den totale bevilgningen. Høgskolen i Oslo og Akershus får 4 nye stipendiater. 14 institusjoner får ingen. 
Statsbudsjettet. Sjefen i Forskningsrådet er bekymret for forskningen i årets statsbudsjett, selv om det store bildet er positivt. 
Studentøkonomi. Regjeringen foreslår 2200 nye studentboliger i 2016, men studentene mener det bør bygges 3000 nye. 
Statsbudsjettet. Regjeringen legger på 100 millioner i potten for fusjonsarbeid blant universiteter og høgskoler, og bevilger totalt 175 millioner i 2016. 
Statsbudsjettet. Det er blant universitet- og høgskoler knyttet størst spenning til presentasjonen av finansieringsordning og eventuelle bevilgninger til fusjoner når statsbudsjettet presenteres i dag klokken 10.00. Studentene krever større støtte og flere boliger. 
Budsjett. Finansminister Siv Jensen har ikke gjort store omrokkeringer på kunnskapsministerens budsjett. Nytt senter om høyreekstremisme får 5 millioner i år, og 10 millioner årlig deretter. 
Statsbudsjettet. I budsjettforliket ble 100 nye rekrutteringsstillinger til universiteter og høyskoler lagt inn i statsbudsjettet for 2015. Nå er stillingene fordelt. 
Statsbudsjett. Utdanning og forskning får 300 millioner ekstra i budsjettavtalen mellom regjeringen, Venstre og KrF. Det er også satt en stopper for innføring av skolepenger.  
Skolepenger. Sist gang Solbergregjeringen ville ha skolepenger satte Venstre og KrF foten ned. Partiene er fortsatt imot forslaget, men kan ikke love at de vil klare å stoppe det denne gangen. 
Meninger · Innlegg. Regjeringen parkerer høgskolene på perrongen og bygger høyhastighetstraseer for noen få utvalgte universiteter i sitt forslag til statsbudsjett, mener høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø. 
Statsbudsjettet. Masterstudent Iryna Prykhodko fra Ukraina er redd for at drømmene hennes kan gå i knas dersom hun må betale skolepenger for å studere i Norge.  
Statsbudsjettet. Utenlandske studenter kan fra neste høst møte regninger på 100.000 eller mer hvis de søker studieplass i høyere utdanning i Norge. 

Sider