Politikk

Meninger · Utveksling. Det er skuffende at Norsk studentorganisasjon ikke evnet å vedta en mer ambisiøs politikk for utveksling, skriver Ole Kristian Bratset, president i ANSA, etter landsmøtet sist helg. Han ønsker en ordning der utveksling er regelen og ikke unntaket. 
#lmnso. Nestleder i Norsk studentorganisasjon, Pål Adrian Ryen, fikk i dag student-Norge til å juble da han kunne orientere landsmøtet i Tønsberg om at Senterpartiet hadde nedstemt et forslag om skolepenger for internasjonale studenter. 
Meninger · Skolepenger. Gratis utdanning er et av våre viktigste konkurransefortrinn for å tiltrekke oss kloke hoder, skriver byrådsleder i Oslo Raymond Johansen (Ap). 
Meninger · Skolepenger. Tina Alvær glemmer at internasjonale studenter er en ressurs, skriver Karen Ane F. Skjennum i dette innlegget i debatten om skolepenger for internasjonale studenter. 
Meninger · Skolepenger. Kampen mot skolepenger er en kamp som ikke vinnes i år eller neste år. Det er en langsiktig kamp, mener lederkandidat i NSO, Hans Christian Paulsen. 
Meninger · Omstilling. Høyere utdanning er nøkkelen til den omstillingen vi så vidt har påbegynt, skriver lederkandidat i Norsk studentorganisasjon, Pål Adrian Ryen, i anledning regjeringens budsjettkonferanse. 
Valgkamp. Rundt 15 politikere møttes i dag på skolebenken på Høgskolen i Oslo og Akershus. Mange av dem tror kvalitet i utdanningen blir tema i valgkampen.  
Skolepenger. Senterpartiet har regnet ut at utenlandsstudentene koster Norge 5 milliarder kroner i året. I programforslaget for 2017 foreslår de å innføre skolepenger for utenlandsstudenter. Flere av fylkeslagene går nå imot forslaget.