Karriere

Forskningsetikk. — Dette er en spesiell sak, sier jurist Anette Birkeland. Forskeren selv, Milena Penkowa, mener det er begått urett mot henne av Københavns Universitet.  
Jobbsøk. 14 personer har søkt på seks dekanstillinger ved UiT Norges arktiske universitet. Flere av de nåværende dekanene står ikke på søkerlistene. Jusdekan Trude Haugli er en av dem.  
Forskning. Forskningsrådet vil oppmuntre unge til å velge forskerkarrieren og har opprettet tre priser for fremragende forskere under 38 år. 
Karriere. Fire av årets avgangsstudenter ved bachelor i klassisk ballett ved Kunsthøgskolen i Oslo har kommet seg gjennom et trangt nåløye og er tatt opp i ungdomskompaniet til Nasjonalballetten. 
Karriere. En doktorgrad er ikke lenger nødvendigvis en inngangsbillett til karriere i akademia. Ranveig Flatabø driver med nanoteknologi og er blant dem som ser muligheter utenfor campus. 
Meninger · Arbeidsvilkår. Mange spør seg hvorfor så mange kvinner forlater akademia. Jeg spør meg hvorfor folk blir, skriver Åste Dokka. 
Vestlandet. Seks kvinner og to menn har søkt på dei tre prorektorstillingane ved HVL.  
Lærermangel. I nord jobber de på spreng med rekruttering av studenter til lærerutdanningen, og nå får de drahjelp fra regjeringen. Lærerstudenter som fullfører skal få ekstra støtte, og mest får de som tar jobb i nord. 
8.mars. Kvinner og menn i yrker med høy konkurranse er likestilte - helt til de får barn, sier forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI, Selma Therese Lyng. 
Ingeniører. Ingeniørstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus føler seg trygge på at jobbmulighetene finnes etter endt utdanning, men ved NTNU er det bare to studenter ved petroleumsfag.  
Bransjedag. Studenter på Facility Mangement er de mest fornøyde på Fakultet for samfunnsvitenskap ved HiOA. På tross av dette fyller de ikke opp studieplassene. 
Teknologi. For første gang samarbeidet Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo om å inspirere flere jenter til å ta teknologifag. Over 600 potensielle studenter hadde meldt seg på. 
Samfundet. Knut Nærum og Erlend Loe var to av dem som underholdt studenter ved å ha høytlesning av tekster de skrev som barn. Nærum med egen kakeoppskrift og Loe med egen avis. 
Egenannonse. Khrono søker nyhetsjournalist som også er god på video. Redaksjonen lokker med raskt tempo, høye journalistiske ambisjoner, jobbing med ekte nyheter - og mye latter. 
Ingeniører. 16 prosent av Teknas nyutdannede medlemmer opplyser at de er arbeidsløse, en vekst på 12 prosentpoeng sammenlignet med situasjonen for fem år siden. 
Arbeidsliv. Med 25 prosent midlertidige vitenskapelig ansatte er Universitetet i Bergen verst i hele sektoren. 
Forskning. Nåløyet for å ende opp i en forskerkarriere i akademia er trangt, og denne utfordringen underkommuniseres i utdanningen.  
Arbeidsmarked. Syke- og vernepleiere går et lyst arbeidsmarked i møte de neste årene, mens behovet for ingeniører vil gå ned fram mot 2035, går det fram av ny rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB). 
Talentjakten
Talenter. Hver høst velger Talentjakten ut dyktige og engasjerte studenter. Her er de 16 utvalgte som kom gjennom nåløyet. Universitetet i Bergen er sterkt representert.  
Klasserom undervisning fysikk
Lærere. Lektorer på lærerutdanningene ønsker å bli førstelektor eller førsteamanuensis, men mange opplever at de ikke får mulighetene, viser en undersøkelse fra Forskerforbundet. 

Sider