Karriere

8.mars. Kvinner og menn i yrker med høy konkurranse er likestilte - helt til de får barn, sier forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI, Selma Therese Lyng. 
Ingeniører. Ingeniørstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus føler seg trygge på at jobbmulighetene finnes etter endt utdanning, men ved NTNU er det bare to studenter ved petroleumsfag.  
Bransjedag. Studenter på Facility Mangement er de mest fornøyde på Fakultet for samfunnsvitenskap ved HiOA. På tross av dette fyller de ikke opp studieplassene. 
Teknologi. For første gang samarbeidet Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo om å inspirere flere jenter til å ta teknologifag. Over 600 potensielle studenter hadde meldt seg på. 
Samfundet. Knut Nærum og Erlend Loe var to av dem som underholdt studenter ved å ha høytlesning av tekster de skrev som barn. Nærum med egen kakeoppskrift og Loe med egen avis. 
Egenannonse. Khrono søker nyhetsjournalist som også er god på video. Redaksjonen lokker med raskt tempo, høye journalistiske ambisjoner, jobbing med ekte nyheter - og mye latter. 
Ingeniører. 16 prosent av Teknas nyutdannede medlemmer opplyser at de er arbeidsløse, en vekst på 12 prosentpoeng sammenlignet med situasjonen for fem år siden. 
Arbeidsliv. Med 25 prosent midlertidige vitenskapelig ansatte er Universitetet i Bergen verst i hele sektoren. 
Forskning. Nåløyet for å ende opp i en forskerkarriere i akademia er trangt, og denne utfordringen underkommuniseres i utdanningen.  
Arbeidsmarked. Syke- og vernepleiere går et lyst arbeidsmarked i møte de neste årene, mens behovet for ingeniører vil gå ned fram mot 2035, går det fram av ny rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB). 
Talentjakten
Talenter. Hver høst velger Talentjakten ut dyktige og engasjerte studenter. Her er de 16 utvalgte som kom gjennom nåløyet. Universitetet i Bergen er sterkt representert.  
Klasserom undervisning fysikk
Lærere. Lektorer på lærerutdanningene ønsker å bli førstelektor eller førsteamanuensis, men mange opplever at de ikke får mulighetene, viser en undersøkelse fra Forskerforbundet. 
Deleksamen. Vi er alvorlig bekymret for at regjeringen, i sitt ensidige fokus på å detaljstyre lærerutdanningene, glemmer det virkelige målet, å utdanne gode lærere, sier leder i Pedagogstudentene. 
Stipend. Søkevillige studenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus håper Aker Scholarship kan bli en døråpner til fagmiljøer på eliteuniversitet, men også for penger i lomma.  
Lærerstudenter. Strykprosenten gikk ned fra 75 til 63 prosent på den nye prøven for potensielle lærerstudenter. Det er 33 nye studenter som nå kan starte på sine lærerstudier. 
Stipend. Omstridte rangeringer for universiteter brukes til å bestemme hvor man kan få tilleggsstipend for å studere. Bruken av rangeringene på denne måten høster nå sterk kritikk. 
Kandidater. Høgskolen i Oslo og Akershus greier hverken å utdanne nok barnehagelærere eller tannteknikere. Det får høgskolen påpakning fra Kunnskapsdepartementet for. 
Ny sjanse. 102 potensielle lærestudenter av dem som ikke besto eksamen i matematikk 1.august får en ny sjanse i morgen. Det er sju studiesteder som tilbyr ny eksamen. 
Doktorgrad. Professor Kjell Ivar Øvergård ved Høgskolen i Sørøst-Norge vil ha klarere rutiner for håndtering av plagiatsaker på doktorgradsnivå, og er bekymret for dagens situasjon. 
Sykepleiermangel. Sykehjem og hjemmesykepleien taper i konkurransen om de nyutdannede sykepleierne. Nå vil Norsk Sykepleierforbundet at kommunene setter inn tiltak for å gjøre jobbene mer attraktive. 

Sider