Campus

Meninger · Internasjonalisering. Taperne på den manglende interaksjonen er altså ikke først og fremst internasjonale studentene, men læringsmiljøene ved norske universiteter og høgskoler, skriver Jannecke Wiers-Jenssen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Meninger · NSO. Lederkandidat i Norsk studentorganisasjon, Hans Christian Paulsen, mener at politikerne må ta ansvar og definere studenthelse som begrep. 
Valgkamp. For tre uker siden ble han kastet ut av heltidsvervet i arbeidsutvalget i Studentparlamentet på HiOA etter et mistillitforslag. Fredag lanserte han seg selv som kandidat til heltidsverv i arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon.  
Meninger · Rektorvalg. Det er stor forskjell i publikasjonstallene mellom tilsatte og valgte rektorer, hevder artikkelforfatterne. Etter mange års erfaring fra flere universiteter og høyskoler ser vi viktigheten av å ha ledere som også er gode forskere. 
Kvalitet. Instituttleder Nicole Hennum jobber med å styrke utdanningene i barnevern og sosialt arbeid på Høgskolen i Oslo og Akershus, men mener at de blir utsatt for mye ufortjent kritikk. 
Karriere. Hvis du ikke har fått sommerjobb ennå må du kjappe deg. Sjekk tipsene fra karriereveilederen på Universitetet i Oslo om hvordan du gjør det.  
Meninger · Fusk. For å heve kvaliteten på norsk høyere utdanning, lovfestes i dag den enkelte forsker og den enkelte institusjons ansvar for å sikre det forskningsetiske arbeidet. 
Kvotering. Det er ulovleg å gi menn særlege fordelar når dei søker seg til kvinnedominerte studier. Men NMBU har gitt slike fordelar i over ti år, med godkjenning frå Kunnskapsdepartementet. 
UiB. Universitetsstyret ved Universitetet i Bergen har møte i dag. Her kan du følge møtet direkte. 
Internasjonalisering. I fjor dro nærmere 16.000 studenter til og fra Norge på utveksling. Det er ny rekord, men fortsatt ikke veldig høye tall. 
DNS. Sist gang de seremonielle smykkene til formannen ved Det norske studentersamfund ble brukt, var 16. mai. Ifølge styret har forrige formann stukket av med dem.  
Universitet. Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, leverte i dag universitetssøknaden sin til NOKUT. Høgskolene i Sørøst-Norge, Innlandet og Vestlandet kommer ettehvert - i den rekkefølgen. 
Meninger · Campus Lillestrøm. Studentane ved Høgskolen i Oslo og Akershus er positive til ny campus på Lillestrøm, skriv leiar i Studentparlamentet, Sunniva Braaten. 
Flytting. Rapporten om flytting til en ny campus på Lillestrøm skaper reaksjoner, men rektor Curt Rice tar det hele med knusende ro.  
Flytting. Forslagene om hvilke utdanninger som skal flytte inn i nye Campus Lillestrøm skaper uro og usikkerhet i flere miljøer ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Få er positive, noen er avventende, de fleste negative. 
Meninger · Flytting. Mange er nå svært bekymret for fremtiden, folk er oppgitte, noen gråter, andre er sinte, skriver Frode Eika Sandnes. 
Flytting. Flytting av hele Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) til Lillestrøm er et av alternativene en arbeidsgruppe ved Høgskolen i Oslo og Akershus foreslår. 
Kutt. 30 administrative årsverk ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) skal bort i løpet av en toårs-periode. HSN er bare en av mange som saumfarer administrasjonen for kutt om dagen. Flere er i gang og flere vil komme til.  
Undervisning.  — Hvis man vil lære seg å holde noens oppmerksomhet i en time, er det kanskje komikere eller skuespillere man bør følge med på, sier professor Rolf Reber. Han mener mange forelesere overvurderer seg selv.  
Forsking. FF Dr. Fridtjof Nansen er Norges mest avanserte forskingsskip. Det har kosta 450 millionar kroner og når det reiser frå Norge i mars vil det gå fleire tiår før det kjem tilbake. Her kan du bli med på ein gaida tur ombord. 

Sider