Campus

Flytting. Forslagene om hvilke utdanninger som skal flytte inn i nye Campus Lillestrøm skaper uro og usikkerhet i flere miljøer ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Få er positive, noen er avventende, de fleste negative. 
Flytting. Mange er nå svært bekymret for fremtiden, folk er oppgitte, noen gråter, andre er sinte, skriver Frode Eika Sandnes om forslagene om flytting av Institutt for informasjonsteknologi på Høgskolen i Oslo og Akershus til Lillestrøm. 
Flytting. Flytting av hele Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) til Lillestrøm er et av alternativene en arbeidsgruppe ved Høgskolen i Oslo og Akershus foreslår. 
Kutt. 30 administrative årsverk ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) skal bort i løpet av en toårs-periode. HSN er bare en av mange som saumfarer administrasjonen for kutt om dagen. Flere er i gang og flere vil komme til.  
Undervisning.  — Hvis man vil lære seg å holde noens oppmerksomhet i en time, er det kanskje komikere eller skuespillere man bør følge med på, sier professor Rolf Reber. Han mener mange forelesere overvurderer seg selv.  
Forsking. FF Dr. Fridtjof Nansen er Norges mest avanserte forskingsskip. Det har kosta 450 millionar kroner og når det reiser frå Norge i mars vil det gå fleire tiår før det kjem tilbake. Her kan du bli med på ein gaida tur ombord. 
Oslo. Oslo er Nordens tredje beste studentby. Rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, oppfordrer i dette innlegget til å fortsette med det som er bra, og å jobbe mer med det som kan gjøres bedre. 
Ombud. Sindre Dueland, tidligere studentpolitiker og jurist, ble i torsdagens styremøte på Høgskulen på Vestlandet tilsatt som studentombud på den nye høgskolen. 
Valg. To nye politiske lister har meldt seg på i valget til Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo. Listeleder for «Gjestelista» vil sprite opp studentpolitikken, blant annet med vinmonopol på Blindern. 11 lister stiller til valg. 
HiOA. Ifølge direktør for læringssenter og bibliotek ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Lars Egeland, skårer de høyt på studiebarometeret. Men han mener det er stort potensiale for endring i måten de driver på. 
Ingeniører. Ingeniørstudenter ved Høgskolen i Oslo og Akershus føler seg trygge på at jobbmulighetene finnes etter endt utdanning selv om ledigheten blant ingeniører stiger.  
Psykisk helse. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har fått pris for kampanjen #coffeesharing, som ble lansert på Verdensdagen for psykisk helse.  
Rektor. Et overveldende flertall i «hörandeforsamlingen» ved det prestisjefylte medisinske universitetet Karolinska Institutet i Stockholm vil ha Ole Petter Ottersen som ny rektor.  
Kutt-forslag. Anbefalingen om å kutte administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus med over 20 prosent skaper reaksjoner blant fagforeningene på høgskolen. 
Valgkamp. Hans Petter Graver eller Svein Stølen blir ny rektor på Universitetet i Oslo. Tirsdag var første valgduell. Eneste klare uenighet handlet om automatisk begrunnelse på eksamen. 
Høgskole. Professor på Høgskolen i Oslo og Akershus, Elisabeth Gording Stang, er bekymret for konsekvensene av universitets-jaget for høgskolens studenter. 
HiOA. Kravet om masterutdanning ble kuttet i andre utlysningsrunde. Nå har stillingen som toppdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus fått 31 søkere. 
Utdanning. I 2016 søkte dobbelt så mange syrere om å få godkjent utdanningen sin i forhold til året før. Ingeniør Saleh Maree Almohamad Alhafni (30) er en av dem som fikk godkjent fra NOKUT
Effektivisering. Administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) kan kuttes med 22 prosent eller 158 årsverk, viser beregninger som konsulentselskapet Rambøll har gjort for HiOA-ledelsen. 
Bransjedag. Studenter på Facility Mangement er de mest fornøyde på Fakultet for samfunnsvitenskap ved HiOA. På tross av dette fyller de ikke opp studieplassene. 

Sider