Campus

Meninger · Østfold. Det gagner ikke noen parter at denne saken drøyer ut, mener Studentparlamentet ved Høgskolen i Østfold om skikkethetssaken mot vernepleierstudent og nakenmodell Lene Antonsen. 
Kvalitet. Hvordan skal man løfte de «dårligste» underviserne med en premieringsordning for de beste? Dette var et sentralt spørmål på NOKUT-frokost om merittering. 
Mistillit. Onsdag skal studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge behandle mistillitsforslag mot en samlet ledelse. Det er usikkerhet om hvordan saken bør behandles. Også jusprofessor er i tvil. 
Mobbing.  —Hårreisende, triste tall, sier studentleder ved Universitetet i Agder om mobbetall i nytt forskningsprosjekt. Nye tall som presenteres over påske viser at mobbing ikke tar slutt når unge mennesker begynner å studere. 
Ansettelse. Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo er blant verstingene når det gjelder midlertidig ansettelse. En av fire er midlertidig ansatt. Nå varsler regjeringen en ny lov som skal gjøre det vanskeligere å ha folk gående i midlertidige stillinger i årevis.  
Valg. Lars Tore Ronglan er valgt til ny rektor ved Norges idrettshøgskole. Uten motkandidat.  
Lærermangel. Bare i Finnmark trengs det 700 nye lærere de neste ti årene, i hele Nord-Norge 4.000. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er nå på Nord-Norge-turné for å finne hvordan man kan få det til.  
Foto: Lars Åke Andersen
Organisering. Styret ved UiT Norges arktiske universitet går inn for å redusere antall fakulteter, men tallfester ikke hvor mange. Dekan Trude Haugli er oppgitt over at jusfakultetet fortsatt er i spill. 
(U)skikket. Er en student uskikket til å bli vernepleier hvis hun selger toppløsbilder av seg selv? Høgskolen i Østfold skal vurdere saken.  
Flytting. Fakultetene ved HiOA er sterkt kritiske til forslagene om å flytte hele eller deler av deres virksomhet fra Oslo til Lillestrøm. Professor Gunnar H. Gundersen mener motstanden er en fallitterklæring. 
Eksamen. Digitale eksamener ved Høgskolen i Oslo og Akershus skal fra høsten 2017 gjennomføres i samme bygg som Universitetet i Oslo bruker. Det frigjør lesesalsplasser i eksamenstiden. 
Organisering. I dag skal styret på UiT Norges arktiske universitet diskutere, men ikke vedta, egne fakulteters framtid. Debatten kan du følge her fra 10.30. 
Meninger · Studiestøtte. Nestlederkandidat i Norsk studentorganisasjon, Jone Trovåg, mener at studiestøtten må være mulig å leve av. 
Meninger · Skolepenger. Ola Borten Moes (SP) tall om skolepenger er villedende, mener rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen og leder ved Studentparlamentet ved UiO, Hans Christian Paulsen. 
Meninger · Demokrati. Universitetsdemokratiet i dag er ikke et demokrati. Det er et dysfunksjonelt system som gjør makten skjult, og som legger til rette for korridorpolitikk og ryktebørs, skriver professor Jill Walker Rettberg. 
Mistillit. Arbeidsutvalget ved Høgskolen i Sørøst-Norge har fått forslag om mistillit rettet mot seg, etter lang tid med det parlamentsleder Michael Melby beskriver som personangrep og trakassering fra studentparlamentet. 
Meninger · Byråkrati. Hva skjedde egentlig da betydningen av ordet byråkrati endret seg fra å være positiv til å bli negativ, spør byråkrat Bjørg Halvorsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Meninger · Humaniora. Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen er forberedt på at stortingsmeldingen om humaniora vil komme med et oppdrag, skriver rektorene og dekanene ved de humanistiske fakultetene ved de to universitetene.  
Meninger · NSO. Studentbevegelsen må ikke bli for snever i sin tilnærming for å bedre studenters læringsmiljø, mener lederkandidat til læringsmiljøpolitisk komité i Norsk studentorganisasjon, Rebekka Opsahl. 
Meninger · Forskning. Norsk forskning er god, men må forventes å ha høyere ambisjoner. Det er det entydige budskapet i flere utredninger som også støttes av internasjonale universitetsrangeringer, mener rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen. 

Sider