Campus

Åpen tilgang. Alle artikler finansiert av offentlige midler skal være åpent tilgjengelige innen 2024. I dag legger regjeringen fram nye retningslinjer og tiltak for bedre åpenhet. Framleggingen kan du se her. 
Samarbeid. Rektor Svein Stølen og byrådsleder Raymond Johansen har minst et ting til felles: De vil opprettholde Oslo som kunnskapsby nummer en i Norge, selv om de kjenner pust i nakken både fra Trondheim og Bergen. 
Meninger · Kjolestunt. Om kjolestuntet til studentleder Gjermund Kvernmo Langset bidrar til noe mer avhenger av om Norsk studentorganisasjon tør å snakke om de faktiske utfordringene til mange såkalte «ikke-binære», skriver Karoline Skarstein i dette innlegget. 
Sextrakassering. Saken om professor Langeland som sendte grove meldinger til ulike kvinner har vært en vekker for Stavanger-rektor Marit Boyesen. Nå bekrefter hun at professoren ikke skal undervise i år. Langeland selv sier at han gjerne vil undervise som planlagt. 
Studiestart. På foreningsdagen til Høgskolen i Oslo og Akershus var det de mest spilleglade som ble kåret til årets forening. 
Innbrudd. Viking-entusiaster fra hele verden er på utkikk etter stjålne vikingskatter fra Universitetet i Bergen.  
Studiestart. Tre av de tusen nye studentene NMBU-rektor Mari Sundli Tveit håndhilste på fredag forlot andre institusjoner til fordel for NMBU. — Dere er den siste generasjonen som kan løse klimautfordringene verden står overfor, åpnet rektor. 
Studiestart 2017. Torsdag var det studiestart for NTNU Ålesund. Mest oppmerksomhet fikk studentleder Gjermund Kvernmo Langset, som stilte i lang svart kjole for anledningen. 
Studiestart. Rektor Curt Rice ved Høgskolen i Oslo og Akershus får karakteren A og topper dermed suverent kåringen av årets velkomsttale til studentene i Oslo, ifølge Universitas. 
Forskning. — Det å kraftsamle forskning tror jeg er så bra for et lite land som vårt. Nå får vi to store selskaper, og det tror jeg er viktig for Norge, sier næringsminister Monica Mæland. 
Trakassering. Svein Stølen, rektor på Universitetet i Oslo, vektlegger tiltak mot trakassering framfor kartlegging av omfang når det kommer til seksuell trakassering. Han baserer seg på tall fra 2012 der 328 studenter ved UiO svarte at de hadde vært utsatt for seksuell trakassering.  
Bergen. Erna Solberg opna det akademiske året på Universitetet i Bergen denne veka. 
Fakta. I starten av valgkampen kommer rektor Gunnar Bovim ved NTNU med råd til politikerne om havet, klima, helse og digitalisering. Råd som han mener kan hjelpe dem med å ta kunnskapsbaserte politiske beslutninger. 
Studiestart. Høgskolen Sørøst-Norge har studiestart hver dag denne uka. Med åtte ulike campus er det en travel uke for rektor Petter Aasen.  
Studentnach. Høylytt. Stappfullt. Og rungende lattersalver. Det er Studentnach på Arendalsuka. Det femte og beste noensinne, mente mange. 
Studiestart. Tirsdag var det studiestart for høgskolene i Østfold og Oslo og Akershus, samt flere av studiestedene ved Sørøst-Norge. Både i Oslo og i Østfold hadde rektorene klare budskap til sine studenter. 
Trakassering. En engelsk undersøkelse viser et stort omfang av seksuell trakassering ved britiske universiteter, viser en undersøkelse gjengitt i The Guardian. Universitetet i Oxford har hatt flest saker. 
Studiestart. Gitte Marie Heggheim er årets student på Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun ble ropt opp foran 5000 ferske studenter ved seremonien for studiestart på St. Hanshaugen. 
Stortingsvalget 2017. Hvis Erna Solberg fortsetter som statsminister og Torbjørn Røe Isaksen får spørsmål om han vil fortsette som kunnskapsminister, ja da har han endelig bestemt seg: Svaret er ja. 
Studiestart. Svein Stølen kunne for første gang ønske nye studenter velkommen til Universitetet i Oslo, og ga dem fire råd på veien: Vær nysgjerrig, vær snill, reis på utveksling og, ikke minst: Ha ambisjoner. 

Sider