UiB-student funnen død

Publisert - Sist oppdatert
Student ved Universitetet i Bergen, Ommund Veim Eikje, er no funnen død i Avignon. Foto: Privat

Student ved Universitetet i Bergen, Ommund Veim Eikje, er no funnen død i Avignon. Foto: Privat

Student Ommund Veim Eikje ved Universitetet i Bergen er funnen omkommen i Avignon. Ifølge familien er det ikkje noko som tyder på at han har vore utsett for ei kriminell handling.

Eikje er funnen død ved det gamle historiske festningsverket i Avignon, skriv På høyden.

— Dette var ein populær stad å ta bilete for turistar. Ommund må ha falt utanfor stupa. Han ble tilfeldigvis funnen av nokre arbeidarar i området. Vi har ingen grunn til å tru at det er noko anna enn ei ulukke, seier Ove Eikje, talsmann for familien til nrk.no. 

Var på utveksling

Torsdag blei leilegheita til Eikje funnen. Ingen skal ha vore til stades i leilegheita som  Eikje skal ha leigd i Avignon.

— Lokalt politi har vore i kontakt med utleigar, som stadfestar at Ommund har betalt eit større beløp kontant som depositum for leilegheita, seier Ove Eikje til nettstaden. Han er onkel til den sakna studenten.

Leilegheita blei funnen i ei anna gate enn der familien først leita.

Eikje var student ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier ved Universitetet i Bergen. Han var for tida på utveksling i Avignon søraust i Frankrike.

Bygg. Regjeringen har bestemt seg for framtidig løsning for campusutvikling på NTNU. Totalkostnad kan beløpe seg til 9 milliarder kroner. Rektor Gunnar Bovim sier han er fornøyd, men bemerker at det ikke er tatt høyde for videre vekst ved NTNU.

Innsyn. To av dei framste jussprofessorane i landet vender tommelen ned for forsøket frå universiteta på å hemmeleghalde rapportar om arbeidsmiljøet i sektoren. No instruerer Kunnskapsdepartementet universiteta til å gi innsyn.