Gatenavn til en HiOA'er i Oslo?

Tidligere lektor og forkjemper for kvinnesaken kan gi navn til ny gate.

Henriette Bie Lorentzen er et av navnene som er foreslått som gatenavn på det nye boligområdet Filipstad Brygge i Oslo, i nærheten av Aker Brygge. Saken har nettopp vært oppe i bystyret og navneforslaget om Henriette Bie Lorentzen er fremmet. 

Her er wikipedia-artikkelen om den tidligere lektoren ved høgskolen.

Henriette Bie Lorentzen (født Anna Henriette Wegner Haagaas 18. juli 1911 i Vestre Aker, død 23. august 2001 i Oslo) var en norsk litteraturhistoriker, humanist, fredsforkjemper og kvinnesaksforkjemper.

Hun var en av grunnleggerne av Nansenskolen – Norsk Humanistisk Akademi i 1938 og bidro sammen med Kristian Schjelderup og Anders Platou Wyller til å introdusere humanismen som filosofi og livsholdning i Norge. Under andre verdenskrig var hun involvert i motstandsarbeid sammen med ektemannen Øyvind Bie Lorentzen og fetteren Henrik Groth, og ble arrestert og sendt som Nacht und Nebel-fange i konsentrasjonsleiren Ravensbrück. Mellom 1945 og 1955 var hun redaktør og utgiver av kvinnetidsskriftet Kvinnen og Tidensammen med tidligere statsråd Kirsten Hansteen.

Hun arbeidet senere som lektor ved det som nå er Høgskolen i Oslo og Akershus, var engasjert i Norsk Kvinnesaksforening, Amnesty Norge og Bestemødre mot atomvåpen, og ledet Ravensbrück-komiteen i en årrekke. Hun mottok St. Hallvard-medaljen i 1995 og Henriette Bie Lorentzens hus i Pilestredet Park ved Høgskolen i Oslo og Akershus er også oppkalt etter henne.