Han overtar etter to skandale­rektorer på elite­universitetet Sciences Po

Kristin Nordby
kortnytt europa

Fransk-uruguayaneren Luis Vassy (44) overtar jobben som rektor for et av Frankrikes mest prestisjefulle universitet Sciences Po, skriver La Libération.

Universitetet er kjent for å utdanne mange blant den kulturelle og politiske eliten i Frankrike og utlandet. Statsminister Jonas Gahr Støre har sin utdannelse herfra. Det samme har den franske presidenten Emmanuel Macron.

De siste årene har imidlertid universitetet vært preget av en rekke skandaler. Forrige rektor Mathias Vicherat måtte trekke seg, etter å ha blitt anmeldt for partnervold og må møte i retten for dette.

Vicherat overtok i sin tid etter Frédéric Mion, som måtte gå av etter at det ble kjent at han visste om incestanklager mot en av professorene ved universitetet, uten at han tok dette videre.

Portrett av Luis Vassy
Dette bildet av Luis Vassy er fra da han ble utnevnt som Frankrikes ambassadør i Nederland i 2019

Sciences po har det siste året hatt store utfordringer med å håndtere Gaza-protester, som har ført til flere politiintervensjoner og anklager om antisemittisme.

Luis Vassy er en diplomat, som siden 2022 har ledet kontoret for utenriksministeren i Frankrike. Han gikk på samme kull som Emmanuel Macron på École nationale d'administration (ENA) og han har vært tidligere Frankrikes ambassadør i Nederland.

Powered by Labrador CMS