En ny velkomst

Høgskolen i Oslo og Akershus skal bruke 10 millioner på å gi studenter og besøkende et bedre møte med høgskolen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) videreutvikler sitt campusområde gjennom prosjektet “Strategisk campusutvikling”. Nå er det området der hovedmottakelsen av besøkende og studenter skjer som skal renoveres.

I løpet av sommeren skal første etasje i Pilestredet 46 gjennom en forvandling. Høgskolen skal bruke 10 millioner på det som er det første store prosjektet innen strategisk campusutvikling.

Eiendomsdirektør Mariann Hole forteller om planene:

— Dette vil bidra til et mer levende og åpent campus, bli et viktig møtepunkt og en sentral og samlet førstelinje for studenter og tilsatte, sier hun.

Dette vil bidra til et mer levende og åpent campus, bli et viktig møtepunkt og en sentral og samlet førstelinje for studenter og tilsatte.

Mariann Hole

Naturlig flyt

​— Ved å plassere resepsjonen her (tegning under), delvis foran blant andre eksamenskontoret, vil det bli en naturlig flyt i hvordan man møtes og deretter geleides videre til riktig kontor og får den hjelpen man er ute etter veldig effektivt, forteller Guri Moe fra Zink interiørarkitekter.

 

  • Lyseblå: Resepsjon
  • Blågrønn: Eksamenskontor
  • Rosa: Studentparlamentet
  • Lilla: Studentprest
  • Gult: Gruppe- og møterom
  • Brunt: Kafé

Resepsjonen vil bli samordnet midt i foajéen og vil sluse studenter, tilsatte og besøkende til eksamenskontoret, Studentparlamentet, studentpresten - og resten av bygget. De gule feltene er gruppe- og møterom. I sør vil det bli kaffebar og sitteseksjoner i forskjellige former.

I Pilestredet 46 holder i tillegg til høgskolens ledelse store deler av fellesadministrasjonen for hele høgskolen til. Det innebærer blant annet avdeling for samfunnskontakt, studieadministrasjonen, eiendomsavdelingen, hr-avdelingen og økonomiavdelingen.

Nytt inngangsparti

Nederst på bildet (se under) er en ny firkantet boks - et nytt inngangsparti. Leder for Studentparlamentet, Tord Øverland, ser logikken umiddelbart:

— Gud vet hvor mange som har blitt skuffet når de har prøvd å åpne døren inn til oss.

På det arkitektene betegner som en «ubearbeidet og grå illustrasjon» kan man se tydeligere hvordan planen er:

Fornøyd medvirkning

Flyttingen av Studentparlamentet er kanskje den mest radikale endringen. De flytter fra sin villa i sør til utstikkeren til høyre i bildet over. Og synes egentlig det er bare bra.

— Jeg er fornøyd med endringene som skjer om dagen, og jeg tror det vil bli bedre for både studenter og ansatte, sier parlamentsleder Tord Øverland.

— Dere får jo færre kvadratmeter, hva tenker du om det?

— Joda, vi får færre kvadratmeter, men alt i alt blir tilbudet til studentene bedre. Så vi må se det større bildet, ikke bare tenke meg og mitt, sier han.

— Hva tenker du om prosessen?

— Alt i alt opplever jeg at vi har blitt lyttet til. Jeg er spent på byggeprosessen. Det skal gjøres mye veldig raskt, så jeg håper at alt er klart til studiestart 2015.

Fasaden på P46 skal også få en liten ansiktsløftning, under slik det er nå:

Søndre side av bygget. Skal bli seende slik ut - med nytt inngangsparti (under):

Og hovedinngangen, som nå ser slik ut:

Vil i nyere utgave bli slik:

Ser det bra ut, vil det fungere? Kommentér under her.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS